Prințesa Beatrice a dezvăluit că suferă de dislexie

De Oana Savin, pe
Prințesa Beatrice, fiica Prințului Andrew și a ducesei de York, Sarah Ferguson, a dezvăluit că suferă de dislexie. Ea a povestit că această afecțiune i-a cauzat și încă îi cauzează probleme în viața de zi cu zi.

„Ca dislexică cred că am posibilitatea de a vedea lucrurile diferit, pot găsi soluții pentru diferite probleme, găsesc noi moduri de a face lucrurile, experimentez și am spirit antreprenorial”, a explicat Beatrice, care vede partea bună a acestei boli.

Nepoata Reginei Elisabeta, în vârstă de 31 de ani, a precizat că dislexia „mă afectează în fiecare zi”.

„Se dezvoltă odată cu tine, crește. Este parte din tine, este parte a modului în care se dezvoltă creierul tău. Nu este ceva în neregulă cu tine. Este o parte grozavă a felului în care îți funcționează creierul, iar creierele tuturor funcționează incredibil de diferit. Nu este nimic în neregulă”, a explicat Prințesa Beatrice, citată de People.

Citește și: Cadourile extravagante primite de Kate Middleton de la Familia Regală

Deși acum este foarte încrezătoare în forțele proprii, ea a mărturisit că s-a simțit diferită la școală, când prietenii și colegii ei învățau mult mai ușor ca ea.

„Am fost norocoasă, am mers la o școală care m-a susținut, dar învățatul a fost plin de provocări. Îmi amintesc că aveam cărți colorate care ne arătau cât de înaintat era nivelul de lectură, iar eu mă aflam mereu la cărțile albe. Prietenii mei aveau cărțile galbene sau verzi. Erau cu mult înaintea mea”, a povestit Prințesa.

Atunci a început să își pună tot felul de întrebări: „Nu sunt suficient de bună? Nu sunt suficient de deșteaptă? De ce nu sunt ca ceilalți?”.

În prezent, Prințesa Beatrice  lucrează cu copiii care suferă de dislexie pentru a-i ajuta să înțeleagă că aceasta nu este o dizabilitate.

Citește și: Regina Elisabeta s-a ascuns în tufiș de Nicolae Ceaușescu

Ce este dislexia

Dislexia este o tulburare de învățare ce implică dificultăți de citire din cauza problemelor de identificare a sunetelor și a modului în care acestea se raportează la litere și cuvinte.

Numită și dizabilitate de citire, dislexia afectează zonele creierului care procesează limbajul.

În prezent nu există niciun remediu pentru dislexie, însă evaluarea timpurie și intervenția promptă dau rezultate bune.

Potrivit specialiștilor, dislexia nu este o boală, ci o dizabilitate de învățare ce pare să se transmită în familie.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Prințesa Beatrice.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter