Principesa Margareta, mesaj pentru români în contextul epidemiei de coronavirus

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 06 aprilie 2020, 10:48
Principesa Margareta, Custodele Coroanei, le-a transmis un mesaj românilor în contextul epidemiei de coronavirus. Aceasta a vorbit despre generozitatea, omenia, spiritul civic și compasiunea românilor în aceste momente dificile.

„Transmit condoleațe celor aflați în doliu după pierderea celor dragi atinți de coronavirus. Doresc familiilor îndoliate să aibă puterea de a trece peste acestde momente grele. Sunt cu gândul alături de oamenii din Arad, Țăndărei, Botoșani și Deva și din alte locuri unde au apărut motive de îngrijorare sau nemulțumire. Suceava are nevoie de ajutor. Spitalele cer echipamente și medicamente. Oamenii sunt speriați și nu știu ce va aduce ziua de mâine. La Suceava este nevoie de mai mult personal medical și de o informare mai bună despre ceea ce se întâmplă”, a transmis Majestatea sa Margareta.

„Este abslut necesar să continuăm să stăm acasă și să înțelegem gravitatea situației. Știu că este foarte dificil. De asemenea, nu trebuie cumpărate exagerat de multe alimente. Aceasta creează blocaje și nu ajută pe nimeni”, a continuat ea.

Am aflat în ultima săptămână despre frumoase inițiative artistice, sociale și civice pentru a ne ajuta pe cei mulți care suntem izolați acasă. De exemplu Ateneul Român, Teatrul Bulandra, Opera Română, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie și alte instituții din țară transmit spectacole și concerte online. Teatrul Național transmite pe Youtube conferințele sale prestigioase. Și minunații actori Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Vlad Zamfirescu, Marius Manole, toți izolați la domiciliu, realizează pe Youtube, în fiecare săptămână, un nou serial românesc intitulat „Discutabil”, despre criza creată de coronavirus. Este un frumos exemplu de profesionalism și de spirit civic”, a mai spus principesa Margareta.

Societatea civilă și românii dau dovadă de generozitate și de spirit de răspundere. Sunt multe asociații și persoane care oferă spijin moral, psihologic și servicii celor mulți care sunt izolați acasă. Livrează cumpărături la domiciliu o mulțime de asociații din întreaga țară”, a precizat ea.

De asemenea, Margareta a menționat că serviciile Fundației Regale Margareta a României continuă și că telefonul vârstnicului continuă zilnic. Astfel, la numărul 0800460001, cinci psihologi, trei asistenți sociali și 20 de voluntari vorbesc zilnic cu oamenii în vârstă.

Custodele Coroanei a mai spus că fundația sa a inițiat Fondul special pentru seniori, pentru problemele provocate de coronavirus.

În încheiere mulțumesc cu toată recunoștința medicilor, personalului medical și miilor de voluntari care se află în prima linie a luptei cu acest nou dușman al umanității”, a arătat principesa Margareta într-un mesaj video.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter