Poze: Vedetele din România au pozat pentru fotograful Mircea Radu

De Unica.ro, pe

Mircea Radu nu este doar prezentator şi realizator TV, ci şi un fotograf foarte bun. Iată imagini din expoziţia sa care cuprinde fotografii cu multe vedete din România pasionate de lectură.
 
Sâmbătă, la târgul de carte „Gaudeamus” a avut loc vernisajul expoziție de fotografie semnată Mircea Radu. Mircea Radu, cunoscut ca realizator de emisiuni, prezentator de știri, actor și scriitor, s-a prezentat în faţa fanilor și ca fotograf.

Expoziția face parte dintr-un proiect mai amplu, „Eu citesc. Dar tu?”, care implică persoane publice din România care își doresc să redeschidă apetitul oamenilor pentru lectură. Vedetele implicate sunt Cristian Țopescu, Dana Deac, Eugenia Vodă,Ileana Popovici, Monica Pop, Mircea Badea, Oreste, Răzvan Mazilu și Sergiu Nicolaescu.
mircea radu

Mircea Radu, fotograf

„Ideea proiectului Eu citesc. Dar tu? mi-a venit pe aleile Parcului Herăstrău. Nimeni din cei aflați pe bănci – și erau destui, căci era ora prânzului – nu avea o carte in mâini. Nimeni nu citea… I-am întâlnit pe prietenii mei Dinu Lazăr și Vlad Epstein, le-am spus asta și am convenit că trebuie făcut ceva pentru a schimba această stare de lucruri. Așa s-a născut proiectul“Eu citesc. Dar tu?” în care personalități, oameni notorii, vedete iubite fac același lucru: citesc.” ne-a mărturisit Mircea Radu.
„Imi place să mă uit la fotografii de când mă știu. Iar atunci când îmi place o fotografie mă pot uita la ea minute-n șir. O fotografie bună îmi hrănește stări și închipuiri… Ce artă poate oferi atât de mult cu-atât de puțin efort?…” (Mircea Radu)
mircea radu si oreste

Știați că Mircea Radu …. ?

… scrie sub pseudonimul Paul Radu Mircescu?

… are ca pasiuni chitara, fotografia și … lectura?

… a fost declarat „Cea mai iubita vedeta de televiziune” a anului 2002 si 2004?

… în 2005, a jucat în filmul „Sistemul nervos” sub bagheta regizorului Mircea Daneliuc?

… se bărbierește folosind briciul, săpunul de ras și pămătuful?

… de mulți ani, folosește doar o singură gamă de parfum: Terre d’Hermès?

… nu a mâcat niciodată stridii și iepure, deși este un gurmand?

… are un câine ciobănesc de Bucovina pe care-l cheama Nord și o pisică maidaneză, Zizi?
mircea radu

Ce spun vedetele din România despre lectură şi cărţi

Mircea Badea: E o vorbă conform căreia, dacă vrei să știi cu-adevărat cine ești, trebuie să citești. Acum sunt ca o carte deschisă! În fiecare seară îmi citesc buletinul de identitate.

Oreste
: In viață pentru a nu fi ”traduși” ar trebui sa devenim …. ”citiți”.

Eugenia Voda: Țin în brațe „Cartea roșie” a lui Jung, cu misterioasele-i „imagini interioare”. Dar A CITI nu înseamnă a descoperi și a-ți descoperi, mereu, noi imagini interioare?

Cristian Țopescu: E o vorbă conform căreia, dacă vrei să știi cu-adevărat cine ești, trebuie să citești.
oreste

Dana Deac: O carte provoacă omul, îl face să gândească. Două cărți motivează omul, îl ajută să schimbe microclimatul în care trăiește. O bibliotecă convinge omul că societatea poate fi mai bună. Îi oferă uneltele pentru a o transforma.

Ileana Popovici
: Citesc pentru ca așă pot să visez, îmi stimulează imaginația… Citind pot să mă retrag într-o lume care îmi place și în care mă pot regasi!
Răzvan Mazilu: Dansul și cartea sunt două dintre universurile între care îmi place să călătoresc. Atunci când dansez, scriu si descriu o poveste cu propriul meu trup; atunci când citesc, mă las fascinat de dansul cuvintelor.
mircea radu

Monica Pop: Am descoperit cartea de la vârsta de 3-4 ani când bunica mea dragăcare m-a crescut, ca să stăvilească neastâmpărul meu extrem, îmi citea povești, deși era mereu ruptă de oboseală! Iar eu mă potoleam ca prin farmec și voiam tot mai mult! Mama Buna nu mai putea și asta m-a făcut să învăț să-mi citesc singură! La 6 ani am citit prima carte:„Fram, ursul polar”. Dar, citeam încet! 4-5 pagini pe zi! Și, în loc să merg mai departe, în ziua următoare o luam de la început!!! Astfel că, până a descoperit bunica, știam pe dinafară acele pagini! Când a văzut, mi-a zis: „cu cine oi semăna așa proastă, dragu’ mamii, sărac de capu’ tău! Ce-i face tu la școală? Vai de noi!” Dar, la școală a fost bine iar cartea a fost marele meu prieten și aliat. Niciodată, cu toate modernismele, o carte care îți place nu va avea rival! Cel puțin pentru mine!

Sergiu Nicolaescu: Fiecare carte este pentru fiecare dintre cititori un film unic și irepetabil, un film personal. Atunci când citești, pui în scenă povestea, zugrăvești în minte personajele, vezi cu ochii interiori peisaje și locruri necunoscute fără a fi însă la cinematograf. Tu, cititorul, devii scenarist, director de casting, regizor, actor și spectator în același timp.
mircea radu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter