Portretul actriței Maia Morgenstern, transformat în „icoană” într-o catedrală

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 12 aprilie 2019, 14:45
Maia Morgenstern este recunoscută la nivel internațional ca fiind actrița care i-a dat viață, într-o interpretare de excepție, Fecioarei Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004

.

Maia Morgenstern, în vârstă de 56 de ani, a reușit să capteze atenția tuturor și să fie ovaționată în întreaga lume pentru felul în care și-a interpretat rolul în celebrul film care descrie ultimele 12 ore din viața lui Iisus Hristos. Faptul că a intrat atât de bine în pielea Fecioarei Maria și s-a identificat impecabil cu personajul jucat, dincolo de faptul că evidențiază talentul nemărginit al actriței, a avut un impact extraordinar de mare asupra locuitorilor unei țări sud-americane care i-au folosit portetrul ca simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus Hristos.

Portretul actriței Maia Morgenstern, transformat în „icoană” într-o catedrală

Chipul actriței Maia Morgenstern a fost ridicat la rang de icoană în celebra Catedrală Monserrate din Bogota, Columbia. Astfel, portretul său se află alături de icoane, la loc de rugăciune, în catedrală: „Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, – a dezvăluit actorul Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru Libertatea.

Sursă foto: Arhivă, captură video Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter