Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2023: Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”. Surpriză în finala națională!

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 12 februarie 2023, 00:49

Finala Eurovision România 2023. Melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool a fost aleasă, sâmbătă, în cadrul finalei Selecției Naționale a Eurovision 2023. Publicul a votat și a decis ca Theodor Andrei și piesa „D.G.T. (Off and on)” să reprezinte țara noastră la Eurovision 2023.

Cântărețul Theodor Andrei a câștigat finala Selecției Naționale, sâmbătă, 11 februarie, și va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa”D.G.T. (Off and on)”.

Finala Eurovision România 2023. Theodor Andrei pleacă la Liverpool

Reprezentantul României la Eurovision a fost ales exclusiv prin votul publicului și, în finală, concurenții au urcat pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi.

Primii 5 artiști care au obținut cele mai multe voturi au fost:

  • Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)” (Locul 1)
  • Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”
  • Andrei Duțu, „Statues”
  • Aledaida, „Bla Bla Bla”
  • Amia, „Puppet”

La finalul concursului, Theodor Andrei a obținut cele mai multe voturi din partea publicului și astfel a câștigat biletul către Eurovision 2023, acolo unde va reprezenta România cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Theodor Andrei urcă pe scenă în a doua semifinală Eurovision 2023, din 11 mai

Finala Eurovision România a fost transmisă live de TVR 1 și a fost prezentă de Laurențiu Niculescu și Ilinca Băcilă.

Laurențiu Niculescu, aka Lulu, este liderul trupei The Colours și a devenit faimos după debutul său la Școala Vedetelor.

llinca Băcilă, reprezentanta României la ediția din 2017 a Eurovision, a mai făcut parte din echipa de prezentatori a Finalei Eurovision România în 2022, conform unui comunicat transmis de TVR. Artista i-a însoţit pe concurenţi în Camera Verde, de unde a transmis momente inedite pe toată durata spectacolului.

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, va concura în a doua semifinală a competiţiei internaţionale de la Liverpool, din data de 11 mai 2023.

Ediţia din 2023 a Eurovision va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare, transmise în direct la TVR, conform comunicatului transmis de postul public.

Foto: TVR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter