Oana Pellea, după o vizită la mormântul tatălui său, în Cimitirul Bellu: „Dumnezeule mare, ce rușine!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 13 decembrie 2021, 11:16

Pe 12 decembrie 1983 s-a stins din viață marele actor român Amza Pellea. Au trecut 38 de ani de trecerea în neființă a celui care  l-a creat și interpretat pe memorabilul personaj “Nea Mărin”. Fiica sa, Oana Pellea, a fost recent la mormântul tatălui său din Cimitirul Bellu București pentru a aprinde o lumânare și a avut parte de o supriză neplăcută. Actrița s-a declarat complet dezamăgită de felul în care arată cimitirul și a postat pe rețelele de socializare câteva poze de acolo în care a surprins câteva morminte lăsate în paragină, descriind imaginea de ansamblu drept un “dezastru”.

“Am fost astăzi (n.r. – duminică, 12 decembrie) la cimitir. Bellu ortodox. Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Arată ca un loc părăsit! Doamne, Dumnezeule mare… Ce Rușine!

Ansamblul „Cimitirul Șerban Vodă – Bellu” este înscris în Lista monumentelor istorice 2010 – Municipiul București” – este mesajul transmis de Oana Pellea pe pagina sa de Facebook, în dreptul unor poze cu locuri de veci parasite, acoperite de buruieni și cu cruci dărâmate.

Citeşte şi: Oana Pellea: „Decât să mă uit la TV, mai bine mă duc în baie şi mă înjur singură”

Citeşte şi: Oana Pellea, mesaj emoționant în ziua în care actorul Amza Pellea, tatăl ei, ar fi împlinit 90 de ani

Citeşte şi: Oana Pellea și-a fisurat piciorul, dar nu a întrerupt spectacolul

Citeşte şi: Oana Pellea, în izolare din cauza COVID-19. Actrița este vaccinată

Îndrăgita actriță a mai spus că Bellu a ajuns în asemenea hal de mai mulți ani, iar vina ar fi și a cetățenilor, nu doar a acelor responsabili de îngrijirea locului.

“La morminte vin tot oamenii în vârsta să facă curat. Între alei și la mormintele care sunt în paragină de zeci de ani cred ca e treaba administrării cimitirului! Sunt copaci căzuți peste morminte, noroi pe fostele alei, crengi aruncate și gunoaie peste tot, cruci răsturnate, morminte ce se afundă. Este o vina comună, a noastră ca cetățeni și a administrației! Vorbim totuși despre patrimoniu, dacă nu despre mormintele celor dragi!” – a mai transmis Oana Pellea.

Așa cum era de așteptat, postarea Oanei a atras atenția internauților care s-au declarat și ei indignați de situația faimosului cimitir.

“În anii ’90 a început devastarea acestui cimitir, necropola princeps a țării. Sunt cavouri devastate, cu cripte sparte, printre mormanele de gunoi dinăuntru poți zări sicrie desfăcute, răsturnate. Romania a ajuns in halul în care sunt buzunărite cadavrele. Am scris sesizării, memorii, către primărie, către direcția de patrimoniu, ministerul culturii, nimic. Nimeni nu răspunde. Primul memoriu este scris de bunicul meu, in 1994, cred. Nimeni nu a răspuns vreodată. Pe nimeni nu interesează. Am ajuns la concluzia că, poate, nația asta nu a meritat nimic din ceea ce s-au străduit cei dinainte să lase. Când ajungi sa buzunaresti cadavre nu meriti umbra pe care o faci pământului.

Merg la Bellu din când în când, evit sa mai ajung in laterale și în spate, pur și simplu îmi face rău. În copilăria mea era un paznic la fiecare intersecție, ardeau candele, vedea flori pe morminte, era curat, un muzeu în aer liber. Bellu oglindește azi mizeria cea mai grețoasă a acestei nații, combinata cu nepăsarea și absența completa a autorității. Mă doare sufletul pentru toți cei pângăriți de nemernicia contemporaneității” – a scris un internaut în dreptul postării Oanei Pellea.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter