Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani. Artistul a pierdut lupta cu COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 02 aprilie 2021, 10:53

Nelu Ploieșteanu, pe numele real Ion Dumitrache, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Celebrul interpret de muzică lăutărească era infectat cu noul coronavirus și se afla internat, în stare gravă, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București de la jumătatea lunii martie.

Decesul artistului a fost confirmat de SMURD pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare prin următorul mesaj: „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

La jumătatea luni martie, jurnalista Mara Bănică, care a ținut legătura cu una dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu, a dezvăluit pe rețelele sociale că artistul „este intubat” pentru că plămânii lui sunt extrem de afectați din cauza complicațiilor apărute după ce s-a infectat cu nnoul coronavirus.

„În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieșteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturație de 50% si cu plămânii afectați în proporție de 70%. Acest mesaj este un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresați și obosiți pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respirație, ai vrea să dai viață de la tine, doar ca să trăiască. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puțină empatie și o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulțumesc” – a transmis Mara Bănică, la momentul respectiv.

Citeşte şi: Ce a rugat-o Nelu Ploieșteanu pe fiica sa înainte de a fi intubat

Citeşte și : Bianca Drăgușanu, acuzată că și-ar fi scos coaste pentru a avea talia mică. Cum răspunde vedeta

Citeşte şi: Ingredientul-minune folosit de Nadine pentru dinţi albi

Citeşte şi: Marius Elisei, într-o nouă relație după divorțul de Oana Roman

Starea artistului s-a deteriorat de la o zi la alta, iar medicii au făcut tot posibilul pentru a-l stabiliza pe marele artist. Florin Condurățeanu, unul dintre prietenii cântărețului, spunea că Nelu Ploieșteanu avea afectate mai multe organe.

„Am vorbit acum două ore cu doamna doctor Grințescu, șefa de la ATI Floreasca. El a fost internat însă la ATI Toxicologie, pentru că dincolo era mare aglomerație. Situația este însă staționară. Rămâne în registrul grav. Nu s-a înregistrat nicio îmbunătățire. Rămâne intubat, pentru că alte metode mai blânde nu au avut efect în cazul lui, cu sedarea aferentă. Marele necaz al maestrului este că el avea deteriorate mai multe organe din corp, din cauza unor boli ce s-au adunat înainte de infecția cu COVID-19. Are fibroză pulmonară. Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”, a declarat Florin Condurățeanu, la Antena Stars, potrivit Click!.

Soția artistului, Elena Ploieșteanu, era și ea internată în spital, în urma unui accident. La sfârșitul lunii martie, femeia ar fi leșinat și și-ar fi spart capul și a fost transportată la spital pentru ca rana să-i fie cusută.

„Săraca femeie, la câte a pătimit în ultimele luni, numai asta nu-i mai trebuia pe cap. Dar ce să faci când e să vină toate cele rele peste tine? Înduri și te rogi să ieși la liman! Nea Nelu s-a dus târziu la spital. A tras de el cât a putut, că așa e în meseria asta a noastră, a lăutarilor. Tragem de noi, să mai cântăm o seară și încă una, până când nu mai putem. Mai ales în vremurile astea, când nu mai găsești aproape nimic. E foarte, foarte greu. Așa că a ajuns la spital, într-o condiție foarte grea”, a declarat vărul artistului.

Foto – Facebook, Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter