Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, amânată. Familia a refuzat să-i ridice trupul neînsuflețit de la morga spitalului

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 05 aprilie 2021, 17:54

Vineri, 2 martie 2021, celebrul interpret de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, pe numele real Ion Dumitrache, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Artistul se afla internat cu COVID-19 în stare gravă în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București de la jumătatea lunii martie.

Decesul lui Nelu Ploieșteanu a fost anunțat de SMURD printr-un mesaj, pe pagina de socializare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare: „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”

În mod normal, înmormântarea marelui artist ar fi trebuit să aibă loc duminică, pe data de 4 aprilie, dar aceasta a fost amânată pentru că rudele sale așteaptă rezultatele autopsiei. Familia a refuzat să ridice trupul neînsuflețit al cântărețului de la morga Spitalului Floreasca, pe motiv că Nelu Ploieșteanu nu ar fi murit de COVID-19, el vindecându-se de boală, conform celor spuse de familie, înainte de deces. Pe de cealaltă parte, autoritățile nu vor să elibereze un act care să ateste că artistul fusese vindecat de COVID-19 și că moartea a survenit din alte cauze.

Citeşte şi: Cântăreața Celia a avut COVID-19: „A fost un coșmar pentru mine”

Citeşte şi: Actorul Denis Ștefan, tată pentru a doua oară! Primele imagini cu burtica bebelușei Cristina

Citeşte şi: Ingredientul-minune folosit de Nadine pentru dinţi albi

Citeşte şi: Marius Elisei, într-o nouă relație după divorțul de Oana Roman

Așadar, trupul neînsuflețit al artistului a fost dus la Institutul de Medicină Legală (INML) din București și acum rudele așteaptă rezultatele autopsiei pentru a începe pregătirile de înmormântare.

Având în vedere pandemia de COVID-19, autopsia persoanelor decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2 se poate face la cererea familiei, pe baza ordonanței emise de organele de cercetare penale, potrivit Ordinului 570, publicat în Monitorul Oficial, în primăvara anului trecut. Familia lui Nelu Ploieșteanu a făcut o cerere de autopsiere la procurorul de serviciu din Sectorul 1, care a fost aprobată. Medicii legiști vor recolta o probă din țesutul defunctului care va fi trimisă la laboratorul Institutului Cantacuzino din București pentru confirmarea sau infirmarea infecției cu noul coronavirus.

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat în Cimitirul Străulești, unde este înhumat și  fiul său, Mihăiță. Băiatul artistului a decedat 32 de ani din cauza unor grave probleme de sănătate.

Nelu Ploieșteanu nu credea în existența noului coronavirus și după ce s-a infectat, a refuzat spitalizarea, ajungând, în cele din urmă la secția de Terapie Intensivă într-o stare foarte gravă. Se pare că artistul nici măcar nu ținea cont de măsurile de protecție sanitară împuse de autorități pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2. De Ziua Femeii, pe 8 martie, Ploieșteanu a fost invitat la o petrecere și a șocat pe toată lumea când a spus că nu se protejează de COVID-19 pentru că nu se teme de boală.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Din nefericire, starea artistului s-a deteriorat rapid, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

„Din păcate, artistul încă este intubat, iar pronosticurile sunt sumbre. Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov. A venit la spital pe 11 martie, dar a plecat pe semnătură. A revenit pe 13 martie, pentru că nu putea respira. Să dea Dumnezeu să se facă bine!”, spunea, în urmă cu câteva zile, unul dintre cadrele medicale care l-au îngrijit pe Ploieșteanu.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter