Mesajele vedetelor după moartea lui Nelu Ploieșteanu

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 02 aprilie 2021, 12:25
După Cornelia Catanga, moartea lui Nelu Ploieșteanu îndoliază încă o dată lumea muzicii. Mai multe vedete au transmis pe rețelele de socializare mesaje emoționante de adio.  

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani, după două săptămâni de luptă împotriva noului coronavirus. Vestea că interpretul de muzică lăutărească s-a stins din viață a creat un val de reacții în mediul online. Oameni simpli, dar și persoane publice și-au exprimat regretele.

Mesajele vedetelor după moartea lui Nelu Ploieșteanu

„S-a dus Ploieșteanu. Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost legată de Mihăiță. O spunea mereu… Mihăiță, băiatul lui, a rămas paralizat la pat în copilărie și un medic i-a spus atunci: Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l tragă curentul şi o să moară. Nea Nelu, tatăl, spunea îngrozit povestea. Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit.

Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiță. Am făcut cu nea Nelu audiențe de televiziune istorice, din alea uriașe, din golden-age-ul tv, imposibil de egalat vreodată. Regele audiențelor, zi-mi ora, ziua și vin! așa-mi răspundea la telefon, a scris Dan Negru pe pagina lui de Facebook.

Și cântăreața de muzică populară Saveta Bogdan și-a exprimat regretul că unul dintre oamenii valoroși ai muzicii românești a plecat dintre noi.„Pleacă dintre oamenii care au slujit publicul. Nelu Ploieşteanu era un rege al muzicii lăutărești. Eu l-am întâlnit la foarte multe spectacole (…) Îmi pare rău că s-a dus dintre noi şi nu a putut să-l salveze şi pe el cineva. Îmi pare foarte rău că s-a dus un om atât de bun.

A avut atâtea necazuri şi s-a dus şi el. Mă duc la biserică să îi aprind şi lui o lumânare (…) Enorm de rău îmi pare.”

Citește și: Bianca Drăgușanu, acuzată că și-ar fi scos coaste pentru a avea talia mică. Cum răspunde vedeta

Ingredientul-minune folosit de Nadine pentru dinţi albi

Marius Elisei, într-o nouă relație după divorțul de Oana Roman

Adela Popescu, mesaj de susținere pentru Gina Pistol: „Toate mamele trec prin asta, are dreptate”

Maria Dragomiroiu: El rămâne „vagabondul vieții mele”

Interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu a transmis un mesaj extrem de emoționant după pierderea colegului și prietenului său Nelu Ploieșteanu.

„Este o durere foarte mare pentru noi toţi. Ne-a copleșit! Suntem foarte trişti că Nea Nelu al nostru a plecat dintre noi. A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană, era un om la locul lui (…) Am avut această mare bucurie, să fiu pe aceeași scenă cu el.

Am învăţat lucruri excepţionale. Este extraordinar! Numai veşti proaste, la câteva zile se mai duce câte un artist şi ne umple inima de tristeţe (…) L-am iubit de prima oară, pentru că era bunătatea întruchipată.

Dumnezeu să-l odihnească între cei mai mari artişti. Totuşi, el rămâne vagabondul vieții mele (…) şi-a trăit viaţa frumos, prin cântec și ne-a lăsat aceste cântece minunate să ne bucurăm de ele.

Nelu Ploieşteanu va rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna. (…) Sunt foarte multe lucruri, numai frumoase. Nelu Ploieşteanu reprezintă o pagină de aur în cartea muzicii româneşti”, a spus Maria Dragomiroiu, la Antena 3.

„Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu și să-ți odihnească sufletul în Rai!” a scris pe rețele de socializare și jurnalista Mara Bănică.

„Nea Nelu Ploieșteanu a încetat din viață… Drum lin către stele, maestre! Dumnezeu să te aibă în paza Sa!” a transmis Florin Vasilică, fiul celebrului cântăreț de muzică populară Liviu Vasilică.

Cezar Ouatu: Drum lin către împărăția artiștilor de seamă ai României

„Ultimul mare Maestru al muzicii de pahar și de petrecere, Nelu Ploieșteanu, din păcate, ne-a părăsit! Maestre, am avut bucuria și onoarea să cânt alături de și cu dvs. acum 2 ani într-un proiect personal muzical dedicat altei legende a muzicii de petrecere, marele Gică Petrescu alături de
Taraful Silvian Voicu!!! M-am bucurat mult să împărtășim aceeași bucurie artistică ca de la prahovean la prahovean, ca de la interpret la interpret, ca de la om la om !!! Și Dumnezeu să vă odihnească in pace !!!” a scris și Cezar Ouatu.
„Of, Doamne, cât de rău îmi pare…! Omul minunat, lăutarul boem, lăutarul de legendă Nelu Ploieșteanu s-a dus printre stele! Drum bun, Nea Nelu! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!” a fost mesajul postat de Marcel Pavel.
Pe lângă mesajele transmise, mulți dintre artiști au adăugat și o fotografie în care au fost surprinși alături de Nelu Ploieșteanu. Le găsiți în GALERIA FOTO de mai sus.

Sursă foto: Facebook, Libertatea/ Dumitru Angelescu, Vlad Chirea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter