Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că solistul a fost neglijat de personalul medical

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 14 aprilie 2021, 17:38

Nelu Ploieșteanu a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Celebrul interpret de muzică lăutărească era infectat cu noul coronavirus și se afla de la jumătatea lunii martie internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București.

Decesul artistului a fost confirmat de SMURD pe pagina Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare prin următorul mesaj: „Din păcate, maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”.

Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că solistul a fost neglijat de personalul medical

Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că artistul nu a fost îngrijit corespunzător de către personalul medical. „Soțul meu a cântat până pe 8 martie la Slănic, eu eram cu el acolo. Marți a făcut puțină febră, i-am dat ce m-am priceput eu.

Apoi am mers la spital cu el. I s-au făcut investigații, i-au dat azitromicină. Am venit acasă, așa e, el a refuzat spitalizarea. A fost ceva mai binișor. Vineri i s-a făcut rău și sâmbătă l-am dus eu la spital. În 36 de ore, situația s-a înrăutățit.

Doctorii au fost de acord ca el să meargă acasă. Dânșii, dacă au văzut că analizele erau proaste, puteau să-i dea ceva mai tare”, a declarat Elena, soția lui Nelu Ploieșteanu, într-o emisiune TV.

Citește și:

Nelu Ploieșteanu avea testamentul făcut. Cui îi va lăsa averea lui

Povestea de viață a lui Nelu Ploieșteanu. Prin ce drame a trecut artistul

Cornelia Catangă a fost înmormântată. Declarațiile îndurerate ale fiului și fostului soț

„O infirmieră țipa la el: «Nu ai primit pachet de dimineață? Nu mai bei ceai de acasă! Că mi-a zis doamna doctor să-ți dau ceai de mentă!». De fiecare dată am dat bani la infirmiere. Toate țipau la el. L-am văzut cu oxigenul la gură, cum se apleca să-și ia ceaiul, că era deranjat la stomac, și a început infirmiera să țipe la el.

Am văzut pe camera de la telefon. Șefa secției i-a spus fetei mele că un pacient poate să stea 12 ore fără tratament. Farmacia e închisă sâmbăta și duminica. Erau multe medicamente pe care trebuiau să i le facă și nu i le-au făcut”, a continuat.

Elena Ploieșteanu: „A fost lăsat ca un câine acolo”

„Nu i-au pus branulă! Era deshidratat! L-am dus pe picioare și l-am am scos mort! Apoi l-au mutat la ATI și i-au luat telefonul! El a făcut atacuri de panică, stop cardio-respirator, el nu a murit de COVID!

A fost lăsat ca un câine acolo. Era o singură asistentă care doar îi regla oxigenul! De ce l-au umilit în halul ăsta? De ce și-au bătut joc de el?”, a adăugat Elena Ploieșteanu.

„La spital, a fost la început internat la etajul 5-6. Apoi l-au dus noaptea, la două, la ATI. Să stea medicii de vorbă cu mine, că mă duc peste ei! S-a dus fiica mea, Aneta, și au lăsat capul în jos. S-a făcut un consiliu de medici. Fata a țipat și ei nu mai știau ce să spună, pentru că erau vinovați.

Soțul meu m-a sunat cu cameră pe telefon, când i s-a făcut rău noaptea. Mi-a spus că l-a certat doamna doctor că fetele tot sunau să întrebe ce face și o deranjau pe doamna doctor. Zicea că ea nu intră mereu la el când au ele chef, că nu se echipează, că are copii acasă și îi infectează”, a încheiat.

Elena și Nelu Ploieșteanu au avut 5 copii, 4 fiice și un fiu. Băiatul lor, Mihăiță, s-a stins din viață la doar 32 de ani, în anul 2018. Medicii l-au diagnosticat cu tetrapareză spastică și encefalopatie de la doar 2 luni.

Foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter