Nadia Comăneci împlineşte astăzi 51 de ani. La mulţi ani!

De Sandra S., pe

Gimnasta de origine română care a câştigat nu mai puţin de trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, împlineşte astăzi vârsta de 51 de ani. La mulţi ani, Nadia Comăneci!
Fosta sportivă călătoreşte foarte mult, iar astăzi se află în Zurich, însă îşi va sărbători ziua de naştere alături de familie şi cei mai apropiaţi prieteni când se va întoarce în Statele Unite: „Zilele acestea sunt la Zurich, la o gală Laureus. Nu aveam cum să-mi schimb programul, am anumite angajamente pe care trebuie să le respect. Invitaţii pe care nu pot să le refuz. La revenirea în America îmi voi serba ziua la Las Vegas. Ceva restrâns, între prieteni„, a spus ea, pentru Libertatea.
Nadia Comăneci împlineşte astăzi 51 de ani. La mulţi ani!
Nadia Comăneci a rămas în istorie ca prima gimnastă din lume care a reuşit să obţină nota maximă la Jocurile Olimpice, în 1976, la Montreal, devenind astfel şi singurul sportiv român care să fie inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.
Născută la Oneşti, judeţul Bacău, a concurat prima oară la nivel naţional în 1970, iar cinci ani mai târziu câştiga trei medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de la Skien, Norvegia. La vârsta de 14 ani, la Montreal, a obţinut scorul perfect şi a câştigat trei medalii de aur – la individual compus, bârnă şi paralele – o medalie de argint – la echipă compus – şi una de bronz – la sol.
Nadia Comăneci împlineşte astăzi 51 de ani. La mulţi ani!
În 1980 a participat la Jocurile Olimpice de la Moscova, unde a câştigat două medalii de aur şi două de argint, iar apoi s-a retras din activitatea competiţională. În 1996 s-a căsătorit cu sportivul american Bart Conner, pe care l-a cunoscut în Statele Unite, iar împreună au un băiat, Dylan.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter