Monica Bârlădeanu, Oscar „chinezesc” pentru rolul din Francesca

De Unica.ro, pe

„Premiul pentru cea mai bună actriţă străină, echivalentul Oscarului în China, obţinut de Monica Bîrlădeanu pentru interpretarea din «Francesca» e unul foarte important.
Asta deoarece China este, după SUA, a doua ţară la box-office şi înregistrează o creştere cu 30% la încasările totale pe an. Mai mult, aici se inaugurează şase săli de cinema pe zi, un IMAX pe săptămână, iar, pentru prima dată în istoria cinemaului hollywoodian, «Looper», cu Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis şi Emily Blunt, un film care a avut premierele simultan în SUA şi în China încasează mai mult în cea de-a doua ţară (21 de milioane de dolari în SUA, 25, în China, în decursul unui weekend).

În consecinţă, acest premiu reprezintă o recunoaştere extraordinară, mai ales în contextul în care acum pregătim prima coproducţie româno-chineză, «The Girl Who Knew Too Much» – China Film Association – Mandragora Movies – şi faptul că avem acces pe această piaţă, unde toate studiourile importante vor să îşi facă loc”
, a declarat regizorul, scenaristul şi producătorul Bobby Păunescu.

Anunţul privind caştigarea acestui premiu important in cadrul competitiei cinematografice “Golden Rooster, din China, a fost facut pe pagina de Facebook al lui Bobby Păunescu, fostul iubit al Monică Bârlădeanu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter