Membrii trupei O-Zone nu își mai vorbesc de 15 ani. Care a fost motivul despărțirii

De Oana Savin, pe
Trupa O-Zone s-a înființat în urmă cu 20 de ani și a cunoscut imediat un succes formidail la nivel internațional. Însă, după doar cinci ani, membri trupei au decis să meargă pe drumuri separate, totul, se pare, din cauza lui Dan Bălan.

Din momentul despărțirii, Radu Sîrbu, Arsenie Todiraș și Dan Bălan nu își mai vorbesc. De 15 ani, cei trei s-au mai întâlnit doar pe la evenimente, în Rusia sau în țările ex-sovietice.

S-au reunit o singură dată, în anul 2017, motivați fiind de un buget generos pus la dispoziție de Primăria Capitalei și de cea din Chișinău, relatează Libertatea.

Deși s-au reunit pe scenă, în afara ei, Radu, Arsenie și Dan au păstrat tăcerea. Iar Arsenie și Radu îl indică pe Bălan drept vinovat pentru dispariția trupei O-Zone, trupă ce a vândut opt milioane de discuri.

Radu: „Erau zile când nu aveam bani de pâine”

Potrivit lui Radu Sîrbu, cel care primea toți banii era Dan Bălan, în timp ce el și Arsenie trebuiau să se mulțumească doar cu aplauzele publicului.

Eram conștient că nu va dura mult să împărțim succesul în trei, ceea ce s-a și întâmplat. Ar fi multe lucruri de povestit despre O-Zone, iar unele i-ar șifona rău imaginea și postura de ”fenomen” lui Dan Bălan și nu ăsta e scopul meu. În primul an de activitate, am susținut nenumărate spectacole în orașe din Moldova, din care eu mă alegeam doar cu aplauzele publicului și cu niciun beneficiu material”, a declarat Radu pentru Libertatea.ro.

Nu au existat niciun contract și nicio remunerație clar stabilită pentru munca și efortul depuse, toate câștigurile erau gestionate de Dan Bălan, cu toate că munceam cot la cot la spectacole, în sala de repetiții sau în studioul de înregistrări. Atât eu, cât și colegul meu Arsenie ne mulțumeam cu dragostea și aplauzele publicului, erau zile în care nu aveam bani de o pâine! Împreună eram o putere, un fenomen. Separat, fiecare din noi era o parte dintr-un întreg, dar lucrul ăsta a fost de neconceput pentru Dan”, a mai spus Radu Sîrbu.

Arsenie a susținut varianta colegului său de trupă.

Faima nesperată l-a făcut pe Dan să regrete că este nevoit s-o împartă cu ceilalți. S-a întâmplat exact ca în cazul în care doi sau mai mulți amici iau un bilet ieftin la lotarie, fără a crede în șansa câștigului, iar când iese lozul câștigător, apar tot felul de întrebări: cine și cât a dat, cine a ales biletul, cine l-a păstrat”, a declarat și Arsenie Todiraș.

Membrii trupei O-Zone au ajuns să ocupe prima poziție în topuri din 30 de țări și au fost 13 săptămâni pe locul 1 în topul Eurocharts. „Dragostea din tei” a fost reînregistrată de peste 200 de artiști, în 14 limbi diferite.

Nevoit să se însoare pe ascuns

Radu Sîrbu a fost nevoit să se însoare pe ascuns, din rațiuni de imagine. El, Arsenie și Dan stabiliseră că trebuie să pară disponibili pentru a atrage admiratoarele, însă, după ce a cunoscut-o pe Ana, decizie l-a pus în dificultate.

Îmi doream ca toată lumea să știe de noi, de fericirea noastră. Iubeam și iubesc după 20 de ani. Atunci ne-a fost greu, foarte greu, am fost nevoiți să ne ascundem, dar poate că ăsta a fost un test al atașamentului, al dragostei ce ne leagă. De fapt, toată lumea era împotriva unirii noastre, părinții, regulile din O-Zone, căci trebuia să părem disponibili”, a explicat fostul membru O-Zone.

Radu și Ana s-au căsătorit în 2001 și au împreună trei copii.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter