Arsenie, despre Dan Bălan, fostul coleg O-Zone: „Răutăcios, un pic zgârcit și mofturos”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 februarie 2022, 17:06

Invitat în emisiunea „La Măruță”, artistul Arsenie Todiraș (38 de ani) ex-O-Zone a acceptat provocarea sosurilor iuți. Solistul a trebuit să răspundă mai multor întrebări, ulterior având alegerea de a dezvălui întrebarea sau de a mâncă o buletă de cașcaval învelită în sos iute.

Arsenie, despre Dan Bălan, fostul coleg O-Zone: „Răutăcios, un pic zgârcit și mofturos”

Arsenium a devenit celebru drept unul dintre cei trei soliști ai trupei O-Zone, formație care a reușit să depășească granițele țării și să se bucure de succes în plan mondial. Dan Bălan, Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș au fost membrii acestei trupe, piesele lor ocupând primele locuri atât în topurile muzicale românești, cât și în cele moldovenești și internaționale.

Întrebat care sunt trei defecte ale lui Dan Bălan, Arsenie a declarat: „Răutăcios, un pic zgârcit și mofturos”. „Dacă îmi cereai mai multe defecte, mai spuneam, dar ai cerut trei. Mai avea”, a glumit. Arsenie și Dan Bălan au vorbit ultima oară în urmă cu doi ani, când trupa s-a reunit pentru un concert în seara de Revelion.

În 2013, în documentarul „Între fenomen și realitate”, despre destrămarea trupei O-Zone, Dan Bălan spunea: „Puțini știu că luni bune am mâncat numai pâine cu roșii și smântână. (…) Iată, însă, că vine un manager și ceilalți doi, care au primit totul de-a gata, și spun că ei vor să controleze tot. Dumnezeu cu dânșii, eu i-am iertat de mult”.

Arsenie: „Proiectul O-Zone nu anticipa nici în cele mai optimiste prognoze succesul extraordinar pe care l-a obținut”

Ulterior, Arsenie a spus: „Am rămas surprins neplăcut, contrariat chiar, de confesiunile fostului nostru coleg din trupa O-Zone, Dan Bălan, pe care acesta le proferă în pretinsul film documentar. Nu doresc în niciun fel să polemizez cu Dan, măcar și din motivul că insinuările lui nu sunt probate. Doresc doar să-mi expun poziția în câteva chestiuni de principiu”.

„Proiectul O-Zone nu anticipa nici în cele mai optimiste prognoze succesul extraordinar pe care l-a obținut. Inițial, problemele drepturilor asupra denumirii, ca și ponderea unui sau altui membru în această afacere, nici nu se puneau. Eram tineri, neexperimentați și doream să ne afirmăm în spațiul cultural românesc. Or, în momentul când se produce ascensiunea fulminantă a formației, Dan Bălan devine extrem de gelos și conflictual”, a continuat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Smiley și Gina Pistol, secvențe de dragoste nebună în „Mi-aduc aminte”, al patrulea episod din serialul său muzical

Alexandra Stan susține că artistele de succes sunt rezultatul bărbaților din viața lor. Cum a reacționat Delia

Andreea Ibacka, dezvăluiri despre viața cu doi copii: „De trei luni și jumătate nu dormim”

„De altfel, managerul trupei a fost ales de către Dan și anume el trata cu acesta problemele legate de imagine și de drepturile de autor. Gloria neașteptată l-a făcut pe Dan să regrete că este nevoit s-o împartă cu ceilalți. (…) Apropo, despre vagoane și locomotivă. Acest moment este de-a dreptul jenant. Personal, recunosc meritul incontestabil al lui Dan, originalitatea lui, valoarea pieselor compuse, însă despre calitatea de locomotivă sau de vagon a unuia sau altuia ar trebui să se pronunțe publicul”, a mai spus.

„Repet, fără intenția de a-i contesta meritul, că e firesc să fii lăudat și apreciat de alții. Eram tineri, fără experiență și succesul ne-a năucit. Am comis, toți, greșeli, ne-am certat, dar astfel de lucruri se întâmplă și la case mai mari. Când ne-am despărțit, am propus să lăsăm loc de bună ziua și fiecare să-și caute de drumul său”, a completat.

Arsenie: „Nu-mi rămâne decât să-i doresc lui Dan Bălan tot binele din lume”

„Cu atât mai mult am fost surprins că, după ani, Dan răbufnește cu atâta răutate și nesimțire. Am crezut sincer că, poate, cândva, O-Zone va fi reanimat. Acum nu mai cred. Dan nu ne poate ierta statutul de vagoane trase de o locomotivă legendară. Îmi pare nespus de rău de autorul filmului, jurnalista Victoria Cușnir, care, cu siguranță, cunoaște codul deontologic al profesiei sale”, a adăugat.

„Era normal ca, într-un film adresat publicului larg, să ne fie și nouă oferit dreptul de a ne exprima punctul de vedere. Subliniez: numitul film este o lucrare executată în cel mai cras stil de propagandă sovietică. În rest, nu-mi rămâne decât să-i doresc lui Dan Bălan tot binele din lume. Și să-i ajute Dumnezeu să depășească frustrările adolescenței”, a încheiat.

După separarea de O-Zone, Arsenium nu a renunțat la muzică, ci a continuat să își construiască o carieră solo. În 2006, solistul a lansat primul album solo. În prezent, Arsenium cântă alături de partenera lui de viață, Mianna. După destrămarea O-Zone, solistul a locuit în jur de trei ani în Italia, revenind în Chișinău un an, apoi ajungând în Moscova, unde se află și acum.

Foto: Instagram; Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter