Matilda Pascal Cojocărița a fost Miss România în 1979. Cât a costat rochia purtată și cum arăta artista în tinerețe

De Luciana Polite, pe Ultimul update Luni, 20 martie 2023, 12:48

Matilda Pascal Cojocărița este cunoscută în întreaga țară ca prima Miss România, după ce și-a câștigat titlul în anul 1979. În cadrul unei apariții televizate, interpreta de muzică populară a dezvăluit, după ani buni, cât a costat-o rochia pe care a purtat-o la 19 ani, când și-a primit titlul.

În anul 1979, a avut loc primul concurs de tipul „Miss România”, dar care s-a numit „Muncă, Tinerețe, Frumusețe”. Evenimentul a avut loc la Costinești, unde Matilda Pascal Cojocărița a reușit să fie desemnată cea mai frumoasă femeie din țară. Abia de curând, a mărturisit ce sumă a dat pe rochia purtată în acea zi.

Cât a plătit Matilda Pascal Cojocărița pentru rochia purtată la Miss România 1979

La finalul anului 2022, interpreta de muzică populară a mers la emisiunea „Rețeaua de Idoli”, unde a dezvăluit faptul că a dat doar 101 lei pe rochia care i-a adus titlul de Miss România. Rochia simplă, de primăvară, cu sandalele cu toc, au reprezentat ținuta sa.

„La Miss România am concurat cu o rochie care a costat 101 lei, pe vremea aceea. În mod normal, ar fi trebuit să merg la o stilistă pentru etapa națională… Concursul se numea «Muncă, Tinerețe, Frumusețe» și mi se părea normal să fie întâi munca, pentru că cine muncește este și frumos…”, a spus artista în emisiunea „Rețeaua de Idoli”, potrivit Libertatea.

CITEȘTE ȘI: 4 vedete din România care au fost Miss. De ce a urcat Bianca Brad pe scenă fără lenjerie intimă

Ce a făcut prima Miss România, după ce și-a primit titlul

La doar un an după ce a ieșit învingătoare, s-a căsătorit și a născut un băiețel pe nume Alin, ajuns acum prezentator TV și cântăreț. Când fiul său avea 13 ani, a plecat la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, pe care îl cunoștea din concertele avute în țară.

Cei doi artiști și-au unit destinele la scurtă vreme și au avut grijă de cei trei copii ai lor, proveniți din căsătoriile anterioare. Din doi muzicieni, au crescut fii și o fiică ce au ales aceeași profesie și au ajuns cunoscuți în domeniu.

CITEȘTE ȘI: Așa arăta când era doar un bebeluș! O recunoşti pe fosta Miss România?

Cine este fiul cel mare primei Miss România. Cum se înțelege cu tatăl vitreg

Băiețelul cu care Matilda Pascal Cojocărița a plecat de acasă și și-a luat viața de la capăt este chiar Alin Pascal, prezentator TV și cântăreț. Tânărul a fost crescut de Ștefan Cigu ca și cum ar fi fost propriul său copil. Chiar de curând, artistul a vorbit, în cadrul unui interviu, despre relația sa minunată cu cântărețul.

„Ștefan Cigu este un artist în primul rând, este un ‘nebunatic’ cum se autointitulează, un om extrem de blând și în copilăria noastră el era cel care ne scotea din belele tot timpul. Mati (Matilda Pascal Cojocărița, mama lui, n. red.) era mai incisivă (râde, n. red.). Fănică venea și spunea ‘da’, lasă băieții în pace’. Nu ai cum să nu-l iubești, și în ziua de astăzi este la fel numai că acum l-a lovit fashion-ul, așa că primul lucru pe care-l face când vine la mine acasă este să intre în dressing să vadă ce mi-am luat. Acum am ajuns să facem schimb de haine. Este un tată foarte modern la cei 73 de ani ai lui”, a spus Alin, într-un interviu pentru Fanatik.

CITEȘTE ȘI: 12 vedete la vârsta a doua de la noi şi din afară. Care arată mai bine?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter