Mărturisiri făcute de Alina Pușcaș, după ce Adda a aflat că are borelioză: „La mine a fost descoperit mai rapid”

De Unica.ro, pe

În urmă cu mai mulți ani, Alina Pușcaș s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase, după ce a fost mușcată de o căpușă la filmările serialului Narcisa Sălbatică. Din fericire, a descoperit la timp că are borelioză și a urmat un tratament adecvat.

După ce Adda a dezvăluit că suferă de boala Lyme, Alina Pușcău a făcut noi declarații despre momentul în care și ea a fost infectată cu bacteria Borrelia.

Eu am avut acest incident, am și menționat de câteva ori. Acum vreo 12 ani, când filmam, chiar în prima săptămână la Vălenii de Munte și acolo am avut în pădure, în iarbă. Nu mi-am dat seama la acel moment că am fost mușcată de căpușă, probabil era și adrenalina momentului, a spus Alina Pușcaș, potrivit spynews.ro.

Citește și: Kim Kardashian, apariție spectaculoasă într-un costum de baie minuscul

Scandalul de la Eurovision continuă: piesa lui Costi Ioniță, în comisie la TVR. Ce a spus Iuliana Marciuc

Ce faci dacă ești mușcată de o căpușă. Cum să eviți boala Lyme!

Cum a aflat Alina Pușcaș că are borelioză

Spre deosebire de Adda, care a aflat despre această boală după ce un an și jumătate a luat un tratament greșit, actrița a descoperit mai repede că a fost infectată.

Am aflat că am fost mușcată de căpușă la câteva luni după pentru că organismul meu era infectat. Singura schimbare pe care am simțit-o în momentul în care am și ajuns la medic a fost că mă simțeam foarte obosită.

Ulterior, mi-a a apărut pe picior ca o roșeață, arăta identic cu o mușcătură de țânțar, dar nu era mușcătura de căpușă, era o reacție a corpului, ieșită la suprafață. Nu mi-a dispărut vreo trei zile și am ajuns la medic din cauza sperieturii. La mine a fost descoperit mai rapid, a mai dezvăluit aceasta.

Așa cum a declarat în urmă cu mai mulți ani, actrița s-a vindecat după ce a urmat două luni un tratament cu antibiotic şi intravenoase.

Abia la cinci luni de la muşcătură mi s-a declanşat această boală, borelioza. Din fericire, am descoperit-o în primele opt săptămâni de incubaţie şi am început tratamentul de urgenţă la Spitalul Matei Balş, timp de două luni, cu antibiotic şi intravenoase. În principiu, ar fi trebuit să mă opresc din filmări pentru că riscam să nu dea rezultate tratamentul care ar fi trebuit să fie susţinut de un organism cu imunitate foarte bună şi odihnit… Eu în acea perioadă nu aveam nici una, nici alta, prin urmare eram destul de panicată, mai ales că am citit de ce este în stare această Borrelia, a dezvăluit atunci Alina Puşcaş pentru ziarul Ring.

Adda a anunțat că se retrage din viața publică

Adda (30 ani) a anunțat că urmează să se retragă din viața publică pentru o perioadă, din cauza problemelor grave de sănătate cu care se confruntă.

Dragii mei, dupa un an jumatate de chin in care mi s-a pus diagnostic gresit si mi s-a dat tratament si mai gresit, am aflat intr-un final adevarul. A fost nevoie sa imi paralizeze anumite parti ale corpului ca sa fiu diagnosticata cu Borelioza si Bartonella- transmise de capuse si tantari, plosnite sau daca te musca animale care au asta in sange.

Din pacate, inflamatia si neurotoxinele au ajuns la creier, pentru ca nu s-a actionat la timp. Asa ca urmeaza o perioada de lupta si de tratament agresiv care dureaza in total un an si jumatate.

La inceperea tratamentului, ma voi retrage o perioada din spatiul public- emisiuni si aparitii, pentru ca prima tura e cea mai grea. Voi ramane aici, pe online si va voi tine la curent cand pot si cat pot, a transmis Adda.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter