Alina Pușcaș are o rețetă de găluște cu prune pufoase și delicioase care nu îngrașă. „E cu totul altceva!”

De Unica.ro, pe

Ne aflăm în sezonul găluștelor cu prune, iar dacă nu ați apucat să le preparați anul acesta, vă propunem o variantă de rețetă a acestui desert minunat care nu îngrașă atât de mult precum cel clasic. Este vorba despre o rețetă care se face cu griș în locul cartofilor. Alina Pușcaș este cea care a descoperit rețeta și a prezentat-o în mediul online, într-o sesiune de InstaStories. Vedeta de televiziune a renunțat la cartofi pentru acest preparat, a adăugat griș și brânză de vaci, iar rezultatul pare a fi unul delicios.

Am încercat să adaptez cantitățile, să pun din ce în ce mai puțin cartof, dar de fiecare dată compoziția ieșea mult prea tare. Nu reușeam să obțin acea textură pufoasă, cremoasă, nicicum, așa că, într-un final, am renunțat de tot la cartof și a ieșit cu totul altceva, folosind, în special, brânză de vaci – a explicat vedeta, notează spynews.ro.

Haideți să vedem cum se prepară găluștele cu prune după rețeta Alinei Pușcaș.

Ingrediente:

  • 150 gr griș
  • 500 gr brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 5/6 linguri zahăr
  • Sare
  • 1 – 2 fiole esență de vanilie (în funcție de preferințe)
  • 450/500 gr făină
  • Prune

Citeşte şi: Lapte de pasăre preparat după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. „O abordare un pic diferită!”

Citeşte şi: Prăjitură rapidă din doar trei ingrediente. Rețeta Nicoletei Luciu

Citeşte şi: Tort de ciocolată cu banane fără făină. Rețeta Gabrielei Dima, câștigătoarea Masterchef 2022

Citeşte şi: Cartofi zdrobiți cu cana, rețeta care face furori pe rețelele de socializare

Mod de preparare:

Se ia grișul, se pune în apă sau în lapte, și se fierbe, iar apoi se lasă la răcit. Peste grișul răcit, adăugați restul ingredientelor – brânza de vaci, ouăle, zahărul, sarea esența de vanilie și făina. Se frământă până când toată compoziția devine omogenă și compactă. Se ia pruna crudă și se construiește pe ea, din aluat, gălușca.

Pont: ca aluatul să nu se lipească pe mâini, trebuie să vă dați cu un pic de ulei pe palme.

Într-o cratiță plină cu apă, puneți puțină sare, iar când apa clocotește, luați cu o spumieră găluștele și le puneți în cratiță, cu grijă, să nu se lipească de fundul cratiței. Când se ridică la suprafață, înseamnă că sunt fierte.

După fierbere, găluștele ar trebui să fie puse într-o tigaie plină de pesmet și zahăr brun. Se tăvălesc bine prin pesmet și zahăr, și apoi se pun într-o tavă, și se bagă la cuptorul încins la 175 de grade, pentru alte 15 minute ca să capete o crustă crocantă. Poftă bună!

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter