Maria Filimon, diagnosticată cu boala Lyme, a povestit că Adda i-a salvat viața: „Va rămâne îngerul meu păzitor”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 14 octombrie 2022, 11:53

Cântăreața de muzică populară Maria Filimon a dezvăluit că a fost diagnosticată cu boala Lyme, iar cea care i-a salvat viața a fost Adda.

Solista de muzică populară Maria Filimon a povestit în cadrul emisiunii „La Măruță”, difuzată de Pro TV, că în anul 2019 și-a pierdut ambii părinți. Pentru a se vindeca emoțional, artista, care este psihoterapeut la bază, a început să facă drumeții. Într-una dintre plimbări a fost mușcată de o căpușă, însă a aflat că are boala Lyme abia după o jumătate de an.

Maria Filimon, la un pas de moarte din cauza boreliozei

Artista a trăit un adevărat coșmar în ultimii ani din cauza bolii. A umblat prin spitale, dar a primit un tratament incomplet, iar în luna iunie a acestui an a început să se simtă foartă rău. Aceasta a mărturisit că a făcut o semipareză pe partea stângă și avea tulburări de memorie.

Atunci a aflat din mediul online că Adda se confruntă cu aceeași problemă și i-a scris. Cântăreața a ajutat-o imediat să ajungă la medicul care o trata pe ea.

Îi scrisesem Addei. Eram sigură că nu mai am nicio șansă, în ideea în care în fiecare zi simțeam cum paralizează câte o bucățică din corpul meu. Pierdeam din luciditate, timpul în care eram un om era, poate, maxim o jumătate e oră și aia perturbată de somnifere, a povestit Maria Filimon.

Citește și: Mama Monicăi Tatoiu a murit. „Eu mă bucur. M-am rugat să o ia Dumnezeu. Fără pomeni, fără priveghi!”

Delia, urmărită de un fan în parcul Herăstrău: „Mi-a băgat o lanternă în ochi”

Daniela Crudu își dorește un copil: „E și timpul meu”

Theo Rose și Alex Leonte, prezenți la aceeași petrecere. Cei doi foști iubiți sunt nașii unui băiețel

Maria Filimon: „Adda va rămâne îngerul meu păzitor”

Neșansa mea a fost că mușcătura de căpușă a adus și o borelia și o bartonelă și o encefalită. Eu dacă nu ajungeam în terapia hiberbară ca să dezinflamăm creierul ăsta… (…) Adda va rămâne îngerul meu păzitor și ea se enervează atât de tare când îi spun, ea zice că nu mi-a salvat viața. Dacă nu ar fi fost, aș fi putut în orice clipă să plec. O să-i fiu toată viața recunoscătoare, a mai mărturisit artista.

Adda a aflat că suferă de boala Lyme multe diagnostice și tratamente greșite

Adda a anunțat în luna ferbuarie a acestui an că se va retrage o perioadă din viața publică pentru că a fost diagnosticată cu Borelioză și Bartonella. Adda a fost diagnosticată greșit timp de mai bine de doi ani, cu dermografism.

Mi s-au pus o mie de diagnostice. Am făcut analize peste analize și am fost tratată de alte afecțiuni. Când am aflat, la mine boala era spre a doua fază, am descoperit-o oarecum din timp. Aveam erupții, oboseală mare, nu puteam respira, edeme. Făceam alergii și nimeni nu știa de la ce e. Apoi au început celelalte simptome, paralizii, scăpam obiecte din mână, nu-mi mai puteam folosi mâinile, simțeam că ceva e în corpul meu, ceva care preia controlul, a explicat Adda.

Inflamatia si neurotoxinele au ajuns la creier pentru că nu s-a actionat la timp, iar artista este nevoită să urmeze un tratament agresiv.

Iau 26 de pastile pe zi. A început să devină o normalitate și nu o corvoadă. Urmează încă 4 luni de înghițit pastile și apoi 18 luni de injecții. 80 la număr. Mă simt puternică. Mă simt mai bine. În curând o să revin. Cu totul. Cu cea mai bună versiune a mea, a dezvăluit Adda în urmă cu ceva vreme.

Adda, despre borelioză: „Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut”

Inițial, îndrăgita cântăreață a crezut că afecțiunea ei i-a fost transmisă de înțepătura insectelor purtătoare de bacterii Borrelia, cum sunt căpușele, pleoșnițele sau țânțarii, dar ulterior a aflat că a moștenit boala de la mama ei.

La analiză e o proteină specifică mușcăturii. La mine a ieșit negativă. Eu nu am luat-o prin mușcătură. Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut. Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv. Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit.

Și bunicii noștri de la țară, care mergeau pe câmp, au fost mușcați și au avut, dar fără simptome. La fel și copiii lor… Dar nepoții care sunt stresați, mănâncă totul procesat, stau în poluare, o manifestă. Eu nu sunt doctor, nu-s de specialitate, dar mi-e ciudă că nu se fac campanii de informare, că dormim în bocanci, a mărturisit Adda.

Adda, noi probleme de sănătate: „Sunt la terapie hiperbară!”

Recent, cântăreața a transmis în mediul online că a avut o cădere și se află la Constanța pentru a face terapie hiperbară.

Fashion și beauty n-are mama, că ți-ar da. Nici nu știu când m-am machiat ultima dată.

Am avut săptămâna trecută, o mică cădere, vedeți dacă dați swipe, unul din simptome. Așa că, de câteva zile sunt din nou în Constanța, la terapia hiperbară.

Sunt oricum mult mai ok față de săptămâna trecută. Și mai ales după aceste ședințe, mă voi simți om din nou. Am de filmat, de lansat piese și o carte. Să fiu mămică cu normă întreagă și ‘nevastă’. Sper că din ce în ce mai sirenă și mai puțin băbuță. Da’ am noroc cu husband, că-i genul care mă dă cu Voltaren și intră cu mine la toate terapiile ca să mă țină de mână. Mi-a dat și geaca lui acum, să nu-mi înghețe șalele, a scris Adda în mediul online.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter