Marina Almășan a plecat de urgență la fiica ei, la Paris. Vedeta a ajuns și la locul unde și-a găsit sfârșitul Prințesa Diana

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Luni, 27 februarie 2023, 12:22

Se spune că dorul de copii e cel mai greu de dus, iar Marina Almășan vine să confirme acest fapt. Prezentatoarea de la TVR2 are fiica în Franța și fiul în Dubai.

Cu gândul la Marinuș, stabilită de mai mulți ani la Paris, prezentatoarea nu a mai stat pe gânduri și a luat primul zbor către Orașul îndrăgostiților. Revederea a fost una emoționantă.

Marina Almășan și-ar fi dorit ca fiica ei să revină în România

„Nu mi-am dorit niciodată copiii plecați, nu de lângă mine ( nu sunt un părinte absurd!), ci din țara lor. Chiar și atunci când îmi pare că în jur totul se duce de râpă, tot nu pot fi de acord cu desprinderea copiilor noștri de țara lor.

Când Marinuș mi-a spus, acum câțiva ani „Plec să învăț la Paris!”, iar mai apoi „Nu cred că mă voi mai întoarce vreodată, este orașul visurilor mele!”, am simțit că pământul se despică în două! Deși iubeam, la rându-mi , Parisul, mi-am privit fata cu încruntare și neîncredere.

Cum privesc și astăzi către eforturile ei, uneori supraomenești și absurde, de a rezista singură într-o lume străină. Însă ori de câte ori ajung la Paris, nu pot să nu-i înțeleg îndrăgostirea de acest oraș. Și astăzi, bunăoară, după doar câteva ore de colindat prin Montmartre și împrejurimi, sunt nevoită să-i recunosc din nou fiicei mele: “Ai avut dreptate, Marinuș! Parisul e minunat!”

Și mai mereu îmi vine să adaug : „Totuși…nu vrei să te-ntorci ACASĂ?” Oare mă înțelege cineva ce spun?”, spune Marina Almășan pe o rețea de socializare.

Marina Almășan: „Unii își cumpără poșete de mii de Euro, alții se bucură când milostivii le aruncă o monedă”

Cele două au luat la pas orașul, s-au delectat cu preparate franțuzești, dar nu au uitat să echilibreze dieta și cu câte o salată. Chiar dacă are o mamă celebră, Marinuș a stat și de această dată departe de rețelele de socializare.

„Și fata mea, asemeni majorității tinerilor noștri discreți și cu bun simț, detestă să apară pe rețelele de socializare. Dacă n-ar fi fost așa, poza asta ar fi fost ” cu o mamă și o fiică”, bucuroase că se revăd, la Paris.

Așa, e doar o poză cu …două salate și o mamă! Bucuroasă și ea, din același motiv! Mă țin de cuvânt și n-o “postez “ pe Marinuș, deși să știți că e frumușică foc!”, mai spune vedeta.

„Pe Champs Elysees…lume amestecată. Unii își cumpără poșete de mii de Euro de la Louis Vuitton, alții se bucură când milostivii le aruncă o monedă de un Euro în paharul întins și care va hrăni o familie întreagă”.

Marina Almășan s-a gândit la Victor Socaciu și la Paris

De Dragobete, Marina Almășan a ajuns la circ. Ba mai mult, a retrăit momentele când alături de Victor Socaciu mergea cu copiii la acest gen de spectacole. “Am fost luată pe sus și dusă… la circ! N-am vociferat, pentru că, se știe, românii se dau în vânt după pâine și circ. Și pentru că mă delectasem cu destule pâinici, plăcinte și foietaje, am zis că trebuie să le adaug și niscaiva circ, că doar e Dragobetele și trebuie să ne iubim…pe noi înșine măcar!

Așadar, am vizitat și vizionat cel mai vechi circ din lume – CIRQUE D’HIVER ( BOUGLIONE), transportandu-mă, pentru două ore, dacă nu în copilăria mea, măcar în cea a copiilor mei, pe care, împreună cu Victor, îi duceam regulat la Circul Globus”, recunoaște prezentatoarea.

Marina Almășan, despre Diana: „Dacă termenul de “accident” își merită sau nu ghilimele, istoria încă n-a demonstrat-o”.

Marina Almășan nu a putut rata în această călătorie șansa de a ajunge într-un loc cu numeroase semnificații, cel în care și-a pierdut viața Prințesa Diana.

„Prințesa de Wales, alintată de o omenire întreagă cu apelativul “Lady D”, mama prinţilor William şi Harry, avea doar 36 de ani când limuzina în care se afla, împreună cu iubitul ei, Dodi al-Fayed, a intrat într-un pilon de susţinere al tunelului de sub Pont de L’Alma. Viteza uriașă cu care gonea mașina nu era întâmplătoare: şoferul său apăsase pedala de accelerație nepermis de tare, pentru a scăpa de șacalii-fotografi care îi urmăreau, călare pe motocicletele lor nărăvașe.

Accidentul a fost cumplit, una dintre cele mai luminoase figuri ale Casei Regale britanice plecând către ceruri, împreună cu cel lângă care își găsise, în sfârșit, iubirea”, povestește Marina.

Vedeta are convingerea că povestea Prințesei nu va fi niciodată uitată.

„Au trecut, iată 25 de ani de atunci, însă fascinația pentru Lady D , pentru sufletul ei mare și viața ei tumultoasă, continuă și astăzi. Fanii de pretutindeni sau tinerii care au aflat doar din cărți și de la părinți de drama prințesei se adună în fiecare zi pentru a depune o floare sau a lăsa un mesaj pe podul de deasupra pasajului subteran, în care cea supranumită „prinţesa inimilor” și-a început drumul spre Nemurire. Dacă termenul de “accident” – își merită sau nu ghilimele, istoria încă n-a demonstrat-o”.

„Inima ți se strânge ghem, căci pe sub piața în care te afli trece acel blestemat pasaj subteran”

Vedeta a fost încercată de mai multe trăiri la Pont de L’Alma.

„Monumentul “Flacăra Libertății” din Paris, situat aici la capătul nordic al Pont de L’Alma, a devenit în mod neoficial Memorialul Prințesei Diana, din Capitala Franței. Cercetând însă istoria Memorialului, veți avea o surpriză: chiar dacă la baza lui veți găsi fotografii și înscrisuri legate de Lady D și de sfârșitul său cumplit, la originea sa, monumentul nu are, de fapt nicio legătură cu acest eveniment tragic al istoriei.

El reprezintă, de fapt, o replică fidelă a flăcării de pe Statuia Libertății din New York, oferită în dar orașului în 1987 de către ziarul american International Herald Tribune. Motivul? Prestigiosul cotidian, care își are redacția chiar la Paris, a dorit să marcheze în acest fel centenarul prieteniei franco-americane.

Monumentul din bronz aurit, poartă numele de “Flamme de la Liberté” (Flacăra libertății) și are înălțimea de 3,5 m. Soclul este din marmură neagră. Dar chiar și știind lipsa oricărei legături a monumentului cu Prințesa Diana, simți cum, privindu-l, inima ți se strânge ghem, căci pe sub piața în care te afli trece acel blestemat pasaj subteran, în care blânda Diana și-a găsit în mod tragic sfârșitul, în acea fatidică zi de 31 august 1997”, mai spune Marina.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter