Leonardo DiCaprio a donat 5 milioane de dolari pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

De Oana Savin, pe
Leonardo DiCaprio a donat 5 milioane de dolari pentru a ajuta pădurea Amazoniană ce este răvășită de incendii. Actorul în vârstă de 44 de ani a donat acești bani prin intermediul fundației sale pentru ajutorul mediului, Earth Alliance, pe care a creat-o alături de filantropii Laurene Powell Jobs și Brian Sheth.

Pădurea Amazoniană arde, cu peste 9.000 de incendii devastând peisaje delicate și de neînlocuit din Brazilia săptămâna aceasta și peste 72.000 de incendii au avut loc aici anul acesta. Aceasta este o creștere importantă de la 40.000 de incendii în Brazilia de anul trecut”, potrivit reprezentanților organizației lui DiCaprio.

De asemenea, actorul face apel la oamenii din întreaga lume care pot dona pentru a ajuta la stingerea incendiilor din pădurea amazoniană pe care o numește „plămânii planetei”.

Adevărații eroi ai incendiilor sunt, desigur, pompierii. În Amazon aceștia lucrează doar cu macete și suflătoare de frunze și mici rezervoare de stingătoare de incendii. Am lucrat cu o astfel de echipă în estul Braziliei în anul 2017. A fost extrem de fierbinte și câteodată fără niciun rezultat. Unii dintre ei erau oameni din triburile Guajajara care și-au dedicat viețile pentru protejarea a ceea ce a mai rămas din pădurile lor – mulți au fost răniți și arși. Unii au murit încercând. A fost brutal și tragic și toți ar trebui să ne înclinăm în fața lor pentru ceea ce fac – pentru atât de puțini bani încât își fac țigări din hârtie de scris”, a scris Leonardo DiCaprio pe contul său de Instagram.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter