Jamie Oliver, în pragul falimentului. Ce s-a întâmplat cu restaurantele lui

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 22 mai 2019, 15:37
Faimosul bucătar Jamie Oliver a anunțat că cele 25 de restaurante pe care le deținea au intrat în faliment. Odată cu ele, aproximativ 1300 de angajați riscă să își piardă locul de muncă.

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver a înființat în 2008 lanțul de restaurante cu specific italian „Jamie’s Italian”, dar acestea ar putea fi închise dacă firma de audit în administrația căreia au fost plasate nu va găsi cumpărători pentru ele sau măcar pentru o parte, informează Mediafax.

„Sunt profund întristat de această situaţie. Vreau să mulţumesc personalului şi furnizorilor noştri care s-au implicat trup şi suflet în această afacere de peste un deceniu”, a declarat Jamie Oliver.

Cunoscut în întreaga lume pentru emisiunile sale culinare și publicarea mai multor cărți de gastronomie, britanicul a mai închis și în 2017 șase restaurante. Spunea atunci că de vină a fost Brexitul, în urma căruia produsele importate pe care le folosea în prepararea mâncărilor s-au scumpit și a dus la scăderea numărului de clienți.

Acesta acumulase datorii uriașe de 71,5 milioane de lire sterline, dintre care aproximativ 2 milioane erau salariile restante ale salariaților săi, conform presei britanice. Dacă cele 25 de restaurante nu vor fi preluate de altcineva și se vor închide, cei în jur de 1300 de angajați vor rămâne fără loc de muncă.

Jamie Oliver a deschis în 2002 și restaurantul Fifteen, împreună cu fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation. Mai sunt trei restaurante Fifteen în întreaga lume, la  Cornwall, Amsterdam şi Melbourne. Francizele internaţionale ale lanţului şi brandul Fifteen Cornwall nu sunt vizate de procedura de insolvenţă, după cum au anunțat reprezentanții companiei.

Popularitatea pe care a căpătat-o Oliver de-a lungul timpului l-a ajutat să se alăture unor cauze ecologice, cum ar fi irosirea inutilă a alimentelor și să promoveze ideea unei mai bune alimentații pentru elevi, prin introducerea unei materii care să îi educe din punctul acesta de vedere. De asemenea, s-a arăta împotriva consumării zahărului şi a îndulcitorilor artificiali.

Unica, acasă la Jamie Oliver

În cei 19 ani de carieră a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, prezentând mâncăruri proaspete, preparate integral acasă și a militat pentru anagajarea tinerilor în industria alimentară.

Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica a fost singurul jurnalist din România invitat să stea de vorbă cu maestrul bucătar Jamie Oliver. Aceștia s-au întâlnit la Londra anul trecut și au povestit despre cum poți să-i implici pe copii în bucătărie.

Jamie Oliver, în pragul falimentului. Ce s-a întâmplat cu restaurantele lui

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter