Jacinda Ardern, Premierul Noii Zeelande, un exemplu pentru toate femeile. Ce face la câteva săptămâni după ce a născut

De Oana Dinu, pe
Jacinda Ardern, Premierul Noii Zeelande, a demonstrat tuturor că este o femeie puternică și pregătită să îmbine cu succes  noul rol de mămică cu funcția publică. Ce face la câteva săptămâni după ce a născut-o pe fiica ei, Neve.

Jacinda Ardern are 38 de ani și este Premierul Noii Zeelande. Nu s-a dezis de îndatoririle pe care le are ca șef al Guvernului de la Wellington nici măcar în perioada postnatală, după ce a adus-o pe lume pe fetița ei, Neve, la o maternitate din Auckland. Ea a muncit de acasă tot timpul, conform perfecte.ro.

Dacă la nouă zile de când a devenit mamă a intrat live pe Facebook pentru a anunța noile măsuri de creștere a veniturilor familiilor din Noua Zeelandă, Ardern s-a întors la muncă după șase săptămâni de stat acasă cu nou-născutul.

Jacinda Ardern, fetita si sotul ei

Neve va rămâne în grija tatălui ei, Clarke Gayford, de 40 de ani, prezentator al unei emisiuni despre pescuit, care a decis să-şi ia concediu parental pentru a se ocupa de copil. Fetița poartă un nume foarte special: Neve Te Aroha Ardern Gayford, ales de părinții ei pentru că înseamnă „lumină”, „strălucire”, „iubire”.

Anunțul că este pregătită să-și reia atribuțiile a fost făcut de premierul neozeelandez tot pe Facebook, printr-o filmare în care le mulțumește tuturor pentru mesaje de susținere din perioada concediului.

Ea a menționat și faptul că, deși viața ei s-a schimbat puțin și are multe sarcini, ca orice părinte, abia așteaptă să se întoarcă la Guvern: „Îmi petrec duminicile cum o fac de obicei, cu mici modificări, ce-i drept. Duminica e ziua în care mă uit peste documentele guvernamentale pentru săptămâna care urmează. În acest concediu postnatal mi-au venit acasă câte două serviete de documente pe săptămână, marțea și vinerea. E ceeea ce fac de obicei, însă de data aceasta cu ceva mai multe sarcini, ca orice părinte”, a spus Jacinda Ardern.

Jacinda Ardern este a doua femeie în funcția de prim ministru care rămâne însărcinată în timpul mandatului. Și pakistaneza Benazir Bhutto a născut o fetiță în ianuarie 1990 în timp ce era la putere.

Citește și: 

Hillary Clinton, printre producătorii unui serial despre lupta femeilor pentru dreptul la vot

Mama lui Paul Walker, informații noi despre ziua accidentului

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter