Care sunt locurile de muncă cel mai bine plătite în România

De Unica.ro, pe

În condițiile în care piața muncii are de suferit din cauza pandemiei, tot mai mulți oameni caută să afle care sunt locurile de muncă cel mai bine plătite în România.

Cel mai bine plătite locuri de muncă din România se găsesc în IT, telecomunicații, inginerie, industria petrolieră și sănătate. Acestea sunt urmate de joburi din domeniul financiar, respectiv domeniul resurselor umane. Salariile pornesc de la 2.000 de euro, și pot ajunge chiat la 5.000 de euro net, după cum arată datele de pe o platformă de recrutare citată de Agerpres.

Explicația din spatele salariilor mari din IT au fost explicate de specialiștii în resurse umane: „Majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate atât de creşterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar şi de competiţia puternică pentru angajaţi pe piaţa locală şi nu numai”, explică specialiștii în resurse umane.

Analiza mai arată: „Domeniul IT deţine şi în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piaţă. Potrivit datelor INS, salariile pentru angajaţii din IT&C sunt mai mari în Cluj decât în Bucureşti, fenomen explicat prin numărul redus de specialişti în Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. Chiar dacă activitatea poate fi făcută de la distanţă, costurile de trai ridicate influenţează cerinţele candidaţilor şi astfel se justifică diferenţa de salariu dintre un specialist clujean şi unul din capitală”.

Citește și: Ce se va întâmpla cu bebelușul din Danemarca dacă va fi repatriat: „Bunicii materni prezintă disponibilitate”

Citește și: Tânără de 17 ani, bătută brutal de șase oameni, pentru că nu purta mască în tramvai

Citește și: Ce s-ar fi întâmplat de fapt cu bebelușul internat în Danemarca – părinții riscă șase ani de închisoare

Citește și: Cât costă „furatul” examenelor. La ce metode apelează studenții în cadrul cursurilor online din pandemie

În domeniul IT, cele mai bune locuri de muncă se găsesc pentru candidații pe poziții de Senior DevOps Engineer. Salariul net pentru această poziție este de până la 5.500 de euro. Printre beneficii se numără asigurarea medicală, programul de lucru flexibil, cursurile de dezvoltare personală și tichetele de masă.

Totodată, poziții precum Full Stack Developer sau Senior Java Developer oferă, pe lângă salariul mare, și asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă şi tichete de masă.

„Printre poziţiile cu cele mai mari salarii la început de an se numără şi poziţiile de management şi coordonare, cei mai căutaţi fiind managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar”, mai arată analiza. „Salariile oferite pentru aceste poziţii variază între 2.000 de euro net în cazul unui manager în domeniul financiar şi până la 4.500 de euro net în cazul unui manager de produs. Printre beneficiile celor care aplică pentru aceste poziţii se numără asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viaţă şi de accident sau deconturi pentru transport”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter