Irina Gologan, știrista Prima TV: „Am renunțat la televiziune pentru o perioadă. În viață, ca să câștigi ceva, trebuie să renunți la altceva” / Exclusi

De Unica.ro, pe

Irina Gologan a renunțat la televiziune, pentru o perioadă, în care s-a dedicat familiei. Vedeta Prima TV consideră că nu a fost un compromis.

Irina Gologan a renunțat la televiziune pentru a se ocupa de copii. Prezentatoarea FOCUS, de la matinalul Prima TV, și-a dorit și asumat această pauză și nu consideră că a fost un compromis, la vremea respectivă.

Irina Gologan, despre cariera în televiziune

Irina, ești o femeie ambițioasă. Ai știut mereu unde vrei să ajungi în cariera ta din televiziune. De unde această determinare?

Știi cum aș putea să mă numesc, mai degrabă? Luptătoare, muncitoare. Ambiția e bună și ea, dar până la un anumit punct și doar însoțită de multă muncă și o luptă nesfârșită. Televiziune este o arenă. E un domeniu greu, un loc în care dacă intri, primești lecții de viață zi de zi.

Unele te dor și te fac mai puternic, altele sunt menite să îți mai deschidă puțin ochii, dar cele mai multe te împlinesc și te fac să conștientizezi că nu există meserie mai frumoasă. Deci determinarea fix de aici vine: am cea mai frumoasă meserie de pe pământ și mă las purtată de ea.

Când a luat Irina Gologan decizia de a renunța la televiziune: „Simțeam că nu pot fi implicată total”

Înainte să ajungi la pupitrul FOCUS Prima TV, ai învățat meseria de reporter în cel mai corect mod, din teren. Însă, ai spus că trebuia să faci schimbarea pentru a putea avea familie. Ți-a fost greu să iei acea decizie, crezi că ai făcut un compromis?

Da. Ca să fii un reporter bun, ca să faci materiale ce pot schimba percepții, reguli, legi, poate, e nevoie de dedicare 100% în teren. Ori eu atunci, cu două fetițe, una de 3 ani și ceva și una de aproape 2 ani, simțeam că nu pot fi implicată total și că, dacă voi continua, nu voi fi mulțumită de rezultate.

Așa că am renunțat pentru o perioadă la televiziune. Decizia a fost simplă, asumată, curată. Nu simt că a fost un compromis. Ba mai mult, a fost ceva ce trebuia să se întâmple. În viață, ca să câștigi ceva, trebuie să renunți la altceva.

Cum te-a cucerit soțul tău?

Prin faptul că este om, prin simplitate, prin sinceritate. Și probabil că a contat că e și el jurnalist. E foarte important să ai un partener care să înțeleagă că meseria asta nu e despre un program de 8 ore, de luni până vineri.

Care au fost schimbările în cuplul vostru odată cu apariția copiilor?

Ca în multe alte cupluri. Puțin s-au schimbat percepțiile, poate că prioritățile nu au mai fost aceleași, timpul petrecut în cuplu a început să fie și el mai scurt. Trecerea de la cuplu de îndrăgostiți la familie cu 2 copii este mare, te cam zguduie, mai ales că, în cazul nostru, fetele au venit una după alta și nu am avut prea mult timp de respiro.

Dar dacă reușești să treci peste și prin tot ce am enumerat mai sus, realizezi că abia asta e fericirea supremă. Suntem atât de bine acum, încât simt că orice efort a meritat pe deplin.

Ce ritual de frumusețe are Irina Gologan, vedeta de la Prima TV

Ești sub lumina reflectoarelor, deci grija față de tine face parte din ”to do list”-ul tău. Care îți este ritualul de îngrijire?

Trebuie să recunosc faptul că voi răspunde total neinteresant. Am grijă de mine atât cât este de bun simț și încă puțin. În sensul că nu fac niște mari eforturi sau nu am niște trucuri secrete. Merg la salon doar să mă tund și să mă vopsesc, la câteva luni.

Pun mare preț pe hidratate, pe demachierea corectă, pe folosirea unor produse de calitate, recomandate de medicul dermatolog. Am un ten destul de sensibil și atunci prefer să folosesc creme și produse de tipul dermato-cosmetice. Nu este zi fără să folosesc o cremă bună de corp, la ceva timp fac un scrub, crema de mâini este mereu cu mine…și cam atât.

Tenul tău este expus machiajului profesional. Cum îl ajuți? Apelezi și la tratamente profesionale?

E adevărat că în ultimii 2 ani am făcut și câteva tratamente la medicul dermatolog, care să îmi împrospăteze tenul și care ajută la producția de colagen. În rest demachiere, tonifiere și hidratare cu seruri și creme.

Spuneai că ești pregătită să fii persoană publică până la un anumit nivel. Care este nivelul și de ce?

Da, în sensul în care nu vreau să îmi expun viața mea și a familiei mele. Vorbesc despre mine, pot oferi sfaturi celor la început de drum, însă nu îmi doresc să ofer detalii și picanterii despre mine. Nu sunt dispusă să plătesc acest preț pentru a deveni mai cunoscută. Plus că nu acesta e scopul meu. Nu de asta am alea televiziunea.

Irina Gologan, mamă a două fetițe. Cum le-a ales numele?

Ești mamă a două fete. Ce anume ți se pare cel mai dificil în această calitate?

Să îmi petrec timpul într-un mod echitabil, egal, cu fiecare în parte. Au ajuns în punctul în care fiecare vrea timpul ei cu mama sau cu tata.

Ema și Roa. Două nume superbe. Cum v-ați decis să le botezați așa?

Mulțumesc tare mult. Ema a fost alegerea mea, iar Roa a fost alegerea lui Sorin. A visat acest nume într-o noapte.

Vreuna din fete vrea cariera…. mamei?

E cam devreme să îmi dau seama. Amândouă par atrase în acest moment, dar cred că orice copilaș este atras până la un anumit punct de lumini, camere de filmat și microfoane. Vom vedea. Avem timp să ne alegem drumul.

Prezinți FOCUS de dimineață. Ești printre puținii oameni care nu au o problemă cu trezitul extrem de devreme. Cum reușești?

Cu alarma! Glumesc. De când mă știu am funcționat mai bine dimineața. Țin minte că la teze sau examene, mă trezeam la ora 3-4 și făceam o ultimă recapitulare, pentru că acela era intervalul în care asimilam mai bine. Asta nu înseamnă că nu iubesc somnul. Ba chiar ador să lenevesc și să dorm mult. Dar o fac în weekend-uri. Iar în timpul săptămânii, dorm o oră la prânz.

Irina Gologan: „Sunt un om al planurilor pe hârtie. Unii ar spune că e greșit pentru că nu las viața să mă surprindă”

Cât contează o dietă echilibrată, mai ales când ai o viață atât de plină precum a ta?

Nu prea am eu o dietă. Mănânc cum și ce apuc, din păcate. După nașteri m-am obișnuit să mănânc doar de 2 ori pe zi și porții mai mici. Mă rog, când spun orice, nu înseamnă că mănânc o pizza întreagă sau 3 prăjituri odată, sau combin prea multe alimente la o masă.

Am mare grijă la mărimea porției și nu trăiesc pentru a mânca, ci invers. O fi și ăsta un secret. Să nu iubești mâncarea și să mănânci doar cât să îți potolești foamea. Iubesc în schimb dulciurile și cred că de asta nici nu aș putea vreodată să țin o dietă. Am mare noroc că natura m-a ajutat până acum și că reușesc să mă mențin la o greutate constantă de ani de zile.

Spui ca ești foarte organizată. Dă-ne câteva sfaturi în acest sens.

În primul rând, am un program de care încerc să mă țin zi de zi. Cred că ordinea în viață, în casă, vine și din cum îți organizezi timpul. Și asta încerc să le induc și fetelor. Sunt un om al planurilor pe hârtie. Unii ar spune că e greșit pentru că nu las viața să mă surprindă. Și au dreptate:) nu prea îmi plac suprizele și de aceea nu duc prea bine nici schimbările peste noapte. Nu știu ce sfaturi să ofer. Cred că modul în care te organizezi depinde mult de stilul de viață al fiecăruia.

Foto: Prima TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter