Interviu cu Virgil Ianțu: „Familia și muzica îmi aduc liniște în suflet”

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru cunoscutul artist şi prezentator TV pare a fi anul revenirii: de curând a reînceput emisiunea „Vrei să fii milionar?” şi îşi promovează tot mai mult, alături de formaţia lui, activitatea muzicală. Cum vede Virgil aceste schimbări, despre alte dorinţe, despre fiica lui şi momentele frumoase în familie ne-a povestit în interviul următor.
A venit de la sine revenirea la Prima TV?
Am senzaţia că nici nu am fost plecat vreodată. (zâmbeşte) „Vrei să fii milionar?” este un show de televiziune curat, un format care a devenit punct de referinţă pe piaţa locală, şi nu numai, pentru ceea ce înseamnă concurs de cultură generală.
Te-ai gândit cum ar fi să fii milionar, doar că, să spunem, în euro? În ce afacere ai investi?
Nu mă pricep la afaceri. Îmi ocup timpul cu ce ştiu să fac mai bine. Acum îmi investesc timpul şi energia pe platoul de filmare. Emisiunea se difuzează în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 20.30, iar în paralel merg la repetiţii cu bandul meu, Bucharest Jazz Orchestra, pentru concerte.
E vreun lucru pe care ţi-ai dori să îl faci sau să îl achiziţionezi şi n-ai reuşit deocamdată?
Un avion. Îmi place să zbor şi am avut gânduri de genul ăsta.
În privinţa carierei muzicale, ai lansat recent un material şi au fost planificate mai multe concerte în ţară. A fost cum îţi doreai sau peste aşteptări?
Sunt fericit că publicul obişnuit cu mine în postura de prezentator TV mă susţine şi în cariera muzicală. Deşi pentru mulţi a fost o surpriză, am realizat că o mare parte din cei cu care vorbesc zilnic îmi citeşte blogul (www.virgiliantu.ro) sau mă urmăreşte, oamenii aşteptau ca acest lucru să se întâmple.
Ce te-a inspirat pentru noul material?
Nu pot să spun că m-a inspirat ceva anume. Mi-am dorit să readuc muzica românească în atenţia publicului într-o manieră elegantă. O dovadă este şi piesa „Ce bine ca esti”, care benefi ciaza si de videoclip. Avem melodii foarte frumoase, care ne-au marcat de-a lungul timpului adolescența, tinerețea. Sunt piese de care ne leaga amintiri. M-au inspirat armonia lor, artistii care au interpretat piesele, versurile care au o poveste, care te fac sa visezi, sa zâmbesti, sa ai o stare de bine.
Ai revenit si cu emisiunea, si cu materialul muzical. Preconizezi un an cu multe satisfacții?
Niciodata nu am facut vreun lucru privindu-l prin prisma satisfacțiilor, a succesului. Am fost atent la ce am de învațat si de facut. De satisfacții si succes, când e cazul, da, ma bucur, dar nu sunt un scop în sine.
Ce vârsta are acum Jasmina? Pare ca o va lua pe urmele tale sau ale mamei?
Jasmina are acum vârsta de 8 ani si este într-o perioada de for mare în care scoala este pe primul loc, pentru ca asa îsi do res te ea. Merge la concursuri, câstiga diplome, premii, e foarte ambițioasa când îsi propune. Cât despre viitorul ei, la momentul de fața îsi doreste sa fi e actrița si manichiurista, deci nu stiu ce sa zic… o las sa aleaga singura încotro. În ceea ce priveste talentul, am remarcat ca are o ureche muzicala foarte buna, are ritm, danseaza si picteaza foarte fain. Si eu, si mama ei suntem foarte mândri de ea.
Fiica ta îți fredoneaza piesele?
Da, se întâmpla, dar ea cânta si piese pe care eu nu le-am auzit vreodata. Ma surprinde foarte placut de multe ori.
Cum va bucurați de clipele libere, în weekenduri iesiți în afara Bucurestiului?
Acasa este locul perfect si îl mai combinam cu alte locuri unde ne simțim bine.
Ce îți doresti pentru viitorul apropiat?
Sanatate, pentru ca nu e doar o vorba în vânt, chiar este cea mai importanta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter