Inedit: 7 specii de animale denumite după celebrități

Vedetele au ajuns o sursă de inspirație până și pentru mai marii cercetători. Biologii internaționali au decis că unele animale sau insecte să fie denumite după câteva celebrități reprezentative. Iată în paginile următoare un top al necuvântătoarelor ce poartă nume de vedete.
Musca Beyonce

La începutul anului 2011, o nouă specie de muscă a fost descoperită în nord-estul orașului Queensland, Australia, și a fost denumită după membrul formator al trupei Destinya€™s Child . De ce? a€œPentru că are posteriorul mare și auriu”, au declarat cercetătorii la acea dată.
Scaptia beyonceae se mândrește cu un puf auriu pe abdomen iar oamenii de știință îi mai spun că este o a€”divă a muştelor”

Iepurele Hugh Hefner

Toată lume recunoaște faimoasa emblemă a imperiului Playboy deținut de Hugh Hefner. Însă credeți că alegerea logoului a fost întâmplătoare?

În urmă cu câțiva ani, cercetătorii au denumit o specie de iepure pe cale de dispariție după faimosul magnat. De atunci, organizația lui Hugh Hefner a făcut donații considerabile pentru a asigura supraviețuirea iepurilor din specia Sylvilagus palustri hefneri, care pe vremuri acopereau întreagă zonă a Statelor Unite de sud-est.
Viespea Lady Gaga

Specialiștii din Thailanda au descoperit o nouă specie deparazitara pe care au denumit-o Aleiodes Gaga, în onoarea lui Lady Gaga.

Motivația acestei denumiri nu este foarte clară, dar există unele suspiciuni conform cărora cercetătorii s-ar folosi de popularitatea canteretei pentru a atrage atenția asupra unei noi tehnici de marcare a ADN-ului pe care au folosit-o pentru a valida această descoperire.
Citeşte mai multe despre animale şi vedete pe Viva.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter