Fratele Andrei Măruță, probleme de sănătate: „Ar fi de operație”

De Unica.ro, pe
Fratele Andrei Măruță se confruntă cu probleme de sănătate serioase de ceva vreme. Artistul a mărturisit că durerile revin periodic, dar nu vrea să se opereze.

Prezent la „Teo Show” Săndel Mihai, fratele Andrei, a fost nevoit să dezvăluie că are mari dureri de spate, dat fiind că nu se putea așeza pe canapeaua emisiunii și a cerut să stea pe un scaun, potrivit wowbiz.

Artistul a fost însoțit în platoul de la Kanal D de soția sa, Aurora, care nu îi este doar parteneră de viață, ci și de scenă. Cei doi se pregătesc să suțină numeroase spectacole, atât în țară, cât și în străinătate.

Aurora a mărturisit că soțul ei are „hernie de disc, care îl necăjește un pic”, menționând că această „afecțiune ar fi de operație”. Fratele Andrei Măruță refuză însă această soluție. Pentru că durerile de spate nu sunt permanente, artistul așteaptă de fiecare dată să treacă de la sine după o săptămână, două, și nu vrea să ajungă pe masa de operație.

„Medicii te trimit la cuțit direct. Chirurgii. Fizioterapeuții zic că nu e nevoie de operație. Noi punem și pe seama greutății, dar sunt și tineri slabi care au această problemă” a explicat Aurora Mihai.

Aceasta are în permanență grijă de soțul ei și recunoaște că apelează la metode tradiționale pentru a îl ajuta: „Îl masez, avem creme de toate plantele, din toți melcii!” a mai precizat cumnata Andrei Măruță.

Ce este hernia de disc, afecțiunea de care suferă fratele Andrei Măruță

Hernia de disc este o afecțiune ce nu are în general simptome, de aceea multă lume nu știe că are această problemă până la un examen RMN. Totuși, netratată, hernia de disc duce la crize extrem de dureroase și complicații mult mai grave.

“Hernia de disc apare atunci când discul intervertebral se fragmentează şi ajunge să comprime rădăcinile nervoase sau măduva spinării aflate în canalul spinal din vecinătatea sa. Cel mai frecvent apare în regiunea inferioară a coloanei vertebrale – numită regiune lombosacrată, care este supusă unui stres mecanic major”, a explicat medicul Ovidiu Palea, conform realitatea.net.

În funcție de locul unde apare, hernia de disc poate fi cervicală sau lombară. Factorii care determină apariția acestei afecțiuni sunt moștenirea genetică, îmbătrânirea, traumatismele la nivelul coloanei vertebrale, excesul de greutate. La aceștia se adaugă și cauzele ce țin de stilul de viață, cum ar fi sedentarismul, statul într-o poziție incorectă la birou, efortul fizic exagerat, exercițiie fizice executate incorect, fumatul.

Pentru hernia de disc există multe metode de tratament, de la masaj, acupunctură, yoga, kinetoterapie, fizioterapie, până la o ultimă soluție, cum ar fi intervenția chirurgicală.

Sursă foto: Facebook

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter