Exclusiv. Monica Anghel, dezvăluiri despre Crăciunul în perioada comunistă: “Era frumos, primeam nuci, covrigi și mere. Acum, copiii vor bani, țigări”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 06 decembrie 2022, 16:17

Monica Anghel își aduce aminte de perioada Crăciunului, atunci când era mică și putea colinda prin vecini fără grijă, spre deosebire de ziua de azi, când simte că a cam dispărut siguranța.

Celebra cântăreață Monica Anghel (51 ani) rememorează Crăciunul din copilărie, când părinții făceau bradul în Ajun și ea mergea să colinde prin vecini. Artista își aduce aminte cât de bucuroasă era dacă primea nuci și covrigi și vorbește despre pretențiile copiilor din ziua de azi.

Amintiri din copilărie cu Monica Anghel: “De Crăciun eram împreună, mirosea în casă a cozonaci, era suficient”

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.ro, Monica Anghel povestește despre perioada copilăriei, când abia aștepta ziua de 25 decembrie să găsească, împreună cu fratele ei Alex, bradul împodobit. Celebra cântăreață ne spune ce-și dorea când era mică și ce cadouri vrea acum fiul ei, Aviv, la cei 12 ani împliniți. Monica Anghel ne dezvăluie meniul de sărbători, faptul că mama ei nu lasă pe nimeni în bucătărie când gătește și aflăm cea mai mare dorința a ei.

Cum petreceai Crăciunul în copilărie?

În primul rând la noi se făcea bradul pe 24 seara. Îl făceau mama și tata iar dimineață, când ne trezeam, eu și Alex găseam bomboane în pom. Acum nu mai am răbdare să stau până în Ajun, îți mărturisesc că am făcut deja bradul. Îmi place atât de mult perioada asta, sunt extrem de ocupată și vreau să mă bucur și eu puțin mai mult de el. Cred că este cea mai veselă și mai frumoasă perioada din an.

“Mama nu lasă pe nimeni în bucătărie” mărturisește celebra cântăreață

Îți mai aduci aminte ce feluri de mâncare gătea mama ta? Aveai ceva ce se pregătea numai de Crăciun?

Mama pregătea preparate tradiționale, sarmale, cârnați, caltaboși și friptură. Făcea și cozonaci, erau foarte buni, dar nu avea un fel de mâncare pe care-l făcea ea numai de sărbători. Mama nu lasă pe nimeni să intre în bucătărie, nici acum, trebuia să organizeze numai ea.

Monica Anghel, despre Crăciunul în perioada comunistă și cel din prezent: „Acum nu poți să știi la cine te duci să colinzi și dacă este în siguranță”

Mergeai la colindat? Ce primeai, cum era lumea pe vremea aceea?

Eu am mers când eram mică mereu la colindat, dar acum lucrurile sunt diferite, nu poți să știi la cine te duci să colinzi și dacă este în siguranță. Din nefericire, trăim într-o societate care este așa cum este, cu o groază de probleme. Noi, fiind foarte numeroși în familie, vin acum copiii să ne colinde.

Era foarte frumos, primeam nuci, covrigi și mere. Acum, copiii vor bani, țigări, alte lucruri. Idea este că, întorcându-mă în timp cu întrebările astea, din nou am ajuns la concluzia că cei mici nu au nevoie de multe lucruri. De fapt au nevoie doar de dragoste și prețuire, să știe că suntem lângă ei atunci când au nevoie de noi.

Cel mai frumos cadou primit de Monica Anghel de Crăciun: “Faptul că eram împreună, că mirosea în casă a cozonaci”

Îți mai aduceți aminte de cel mai frumos cadou primit în copilărie?

Nu era mare lucru ce puteai să primești, pe vremea aceea. Dar faptul că eram împreună, că mirosea în casă a cozonaci, era suficient pentru noi. Slavă Domnului că am crescut bine, frumos și echilibrat! Ăștia cu bani mulți le iau copiilor mașini sau îi trimit în vacanțe, în loc să stea împreună și să-și construiască relația cum trebuie.

Ce își dorește fiul Monicăi Anghel de Crăciun: “Aviv are 12 ani, e mai înalt decât mine, dar tot jucărioare vrea”

Ce-și dorea fiul tău de Crăciun când era mai mic?

Jucărioare. Anul asta a zis că vrea să-i scrie lui Moș Crăciun să-i aducă și lui o jucărie, un taur de rodeo mic, nu din ăla mare. Tot la jucării a rămas, chiar dacă are 12 ani, este mai înalt decât mine și poartă 44 la picior.

Ce specialități gătești de Crăciun?

Eu o să-mi fac niște sarmale în foi de viță fără orez și niște mușchi de porc la grătar, că oricum se face imediat și doar eu mănânc din el. O să-mi fac însă două dulciuri. O să-mi bag niște dovleac la cuptor cu niște indulcitor și un fel de cheesecake inventat de mine, fără zahăr și fără blat. Restul le face mama.

Citește și: Monica Anghel, schimbare spectaculoasă. Artista a slăbit 30 de kilograme: „Nu am avut niciun fel de problemă cu aspectul meu fizic”

“Bradul este copacul meu preferat, am reușit să și plantez mulți”

Care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun pe care o ai?

Primul crăciun cu Aviv, clar. Și fiecare sărbătoare care a venit după a fost diferită. La un moment dat tata a avut un accident, cu mulți ani în urmă, și a fost singurul Crăciun când nu am avut brad. După acest eveniment mi-a promis că nu se va mai întâmpla asta niciodată.

Mare fiind, la casa mea, am rămas fără brad la un moment dat și tata s-a dus în curte, mi-a tăiat un brad și mi l-a adus. Că el așa a promis când eram mică și a vrut să se țină de cuvânt. După asta am reușit să plantăm o grămadă de brazi, pentru că bradul este copacul meu preferat. Am decis să nu mai iau natural, de anul acesta o să iau doar brad artificial.

Dorința Monicăi Anghel de Crăciun: “Să ne țină Dumnezeu sănătoși și împreună câți mai mulți ani de acum înainte”

Anul acesta i-ai scris vreo scrisoare Moșului? Ce i-ai cerut?

I-am cerut, în primul rând, să fim sănătoși și uniți, echilibrați, să ne țină Dumnezeu sănătoși și împreună câți mai mulți ani de acum înainte. Asta este cea mai mare dorință a mea. În lumea asta nebună în care trăim este din ce în cel mai important să fii echilibrat, să ai familia aproape și prietenii adevărați.

Câte lucruri bifate ai de la început până la finalul anului? Ce ai reușit să îndeplinești și ce nu?

Profesional eu nu sunt genul de om care să-mi fac planuri, eu las lucrurile să se întâmple, nu mă agăț de asta. Poate și din cauza asta se întâmplă și s-au întâmplat multe în viața mea. Iar personal a fost un an bun, calm, curat și echilibrat, frumos și luminos așa cum sunt eu.

Citește și: Monica Anghel, schimbare drastică de look. „Mie îmi place ceea ce văd”

Unde petreci Revelionul anul acesta?

Cred că vom sta acasă, doar noi trei, pe romantic și pe odihnă. Nu s-au legat lucruri de Relevion anul ăsta, dar nu mă supăr și nu mă stresez. Desfacem o șampanie la 12 noaptea, ciocnim un pahar și ne culcăm.

Sursă foto: Arhivă personală, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter