Care a fost cel mai greu moment din cariera Monicăi Anghel: „M-am trezit din somn și am început să plâng. Eram acoperită de zăpadă” / Exclusiv

De Unica.ro, pe

Monica Anghel cântă de la 3 ani, a debutat în muzică la 14 ani și are o carieră de invidiat de peste 3 decenii și jumătate. Este una dintre cele mai bune voci ale României, are multe premii și trofee în palmares care îi atestă calitățile de necontestat, dar a rămas același om îndrăgostit de muzică, care continua să cânte din pasiune și cu drag pentru public. În exclusivitate pentru Unica.ro, artista a povestit despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru muzică, domeniu care i-a adus celebritatea și bucuria de a fi pe cele mai mari scene din țară și din străinătate.

Monica Anghel s-a remarcat de mică prin faptul că are  voce și ureche muzicală. Părinții săi au observat că era talentată și au susținut-o să își urmeze visul. “Mama mea m-a îndreptat spre muzică, întotdeauna a avut încredere în mine și m-a susținut atât ea, cât și tata. Cânt de la 3 ani. A fost un parcurs frumos și echilibrat, în 2022 am împlinit 36 de ani de carieră, debutul a fost la 14 ani”, a povestit cântăreața, pentru UNICA.RO.

Monica Anghel: “Ca să ajungi undeva, nu e atât de simplu, faci multe sacrifici”

De-a lungul celor 36 de ani de carieră, Monica Anghel a avut de înfruntat multe situații dificile, care nu au clintit-o din hotărârea ei de a deveni un nume în muzica românească.

“Mi-aduc aminte că eram mică și am plecat în turneu cu Gabriel Dorobanțu, cu Mihaela Runceanu, Dumnezeu să o odihnească, era Dan Spătaru, mulți erau. Eram și eu mică și ne-am dus cu un autocar, nu se închidea ușa la autocarul acela și, pentru că eu eram cea mai mică, m-au pus să stau lângă ușă. Și pe la 3.00 dimineața, mergând autocarul, m-am trezit din somn și am început să plâng, pentru că nu mai puteam de frig, eram toată acoperită de zăpadă.

Ca să ajungi undeva, nu e atât de simplu, faci multe sacrifici. Acum nu știu dacă cei din ziua de astăzi mai fac aceste sacrificii, dar eu știu că le-am făcut și nu îmi pare rău că le-am făcut. Este clar că și acesta este unul dintre motivele pentru care prețuiesc mult mai mult faptul că am avut această șansă să ajung aici. Am fost iubită de Dumnezeu, am fost răsfățată de voi, de presă, și vă mulțumesc pentru asta, am fost iubită și de compozitori, de textieri, de oamenii din televiziuni și lucrurile acestea toate m-au ajutat să fiu astăzi ceea ce sunt”, a declarat, în exclusivitate, pentru Unica.ro, Monica Anghel.

Care a fost cel mai greu moment din cariera Monicăi Anghel: "M-am trezit din somn și am început să plâng. Eram acoperită de zăpadă" / Exclusiv

Cântăreața ne-a mărturisit că a trecut prin multe momente grele, cum au fost festivalurile la care a fost nevoită să plece în străinătate singură și i-a fost îngrozitor de greu. Un moment de referință în cariera ei a fost festivalul din Kazakhstan, unde a participat și de unde s-a întors câștigătoare. Monica este genul de artist care atunci când se află pe scenă uită de toate problemele, se concentrează asupra repertoriului și reușește de fiecare dată să facă publicul să vibreze în acord cu ea pe tonurile muzicii. Niciodată nu a lăsat să se vadă că nu ar fi în cea mai bună formă.

Citește și: Monica Anghel, schimbare spectaculoasă. Artista a slăbit 30 de kilograme: „Nu am avut niciun fel de problemă cu aspectul meu fizic”

“De exemplu, îmi aduc aminte că în 2000 am plecat la festivalul din Kazakhstan singură și am plecat cu o colică renală. M-am dus acolo unde nu știam nimic despre Kazakhstan, nu știam pe nimeni, nu cunoșteam pe nimeni, a fost îngrozitor de greu. Am plecat de acasă cu tratament după mine, cu absolut tot, dar a fost complicat. A fost cel mai greu concurs la care am participat, pentru că în fiecare seară a trebuit să cânt câte o piesă, deci concursul nu a fost că în seara asta am cântat cele 3 piese și atât, nu, azi o piesă, mâine o piesă, poimâine o piesă.

A fost îngrozitor de greu, pentru că a fost o acumulare de emoții și de tensiuni extraordinar de mare și de probleme de sănătate care nu îmi dădeau pace, dar cu toate acestea am câștigat trofeul”, a povestit, în exclusivitate pentru Unica.ro, Monica Anghel.

Monica Anghel: “Sentimentul a fost că am paralizat din cauza emoțiilor”

Cu 4 ani înainte de acest moment, în 1996, artista a participat la Cercul de Aur, un alt moment de succes pentru cariera ei, însă a catalogat trăirea fix înainte de a cânta a fi un fel de cumpănă. Monica Anghel este credincioasă și în orice moment are încredere că acolo Sus are un înger păzitor.

“În 1996, atunci când am câștigat Cerbul, când s-au deschis porțile acelea enorme ca să ies pe scenă să mă apuc să cânt, sentimentul a fost că am paralizat din cauza emoțiilor, deci am crezut că am paralizat, nu puteam să merg, m-am uitat în sală și am spus: “Doamne ajută-mă, te rog!” și realmente nu știu cum am mers, Dumnezeu există”, ne-a spus Monica Anghel.

Care a fost cel mai greu moment din cariera Monicăi Anghel: "M-am trezit din somn și am început să plâng. Eram acoperită de zăpadă" / Exclusiv

A primit binecuvântarea Papei Francisc

Anul 2022 rămâne un an special pentru artistă, întrucât a ajuns la Vatican împreună cu fiul ei, Aviv. Dincolo de momentele speciale și vibrațiile locului, cântăreața a avut parte și de o întâlnire deosebită.

“Am fost și la Vatican și, din fericire, am avut privilegiul să-l întâlnim personal pe Papa Francisc. A fost într-adevăr o întâlnire emoționantă și ne-a dat binecuvântarea, am primit de la Preasfințenia sa și câte un rozariu, eu unul alb și Aviv unul negru”, a mai spus ea.

Citește și:  Exclusiv. Monica Anghel, dezvăluiri despre Crăciunul în perioada comunistă: “Era frumos, primeam nuci, covrigi și mere. Acum, copiii vor bani, țigări”

Care a fost cel mai greu moment din cariera Monicăi Anghel: "M-am trezit din somn și am început să plâng. Eram acoperită de zăpadă" / Exclusiv

Fiul Monicăi Anghel, pasionat de muzica rock

Monica Anghel i-a transmis fiului său, Aviv, pasiunea pentru muzică. Acest a participat la diverse competiții, unde a luat premii. Singura șansă ca mama și fiul să fie împreună pe scenă ar fi ca artista să își schimbe stilul muzical.

“Studiază în continuare, nu a mai fost la concursuri, pentru că trebuie întâi să studieze alte piese, să își facă alte piese. Vedem din primăvară încolo ce concursuri mai sunt! Lui îi place alt gen de muzică, îi place rockul și vrea să meargă către zona asta. Eu încă nu m-am apucat de rock, dar niciodată nu e prea târziu”, ne-a mărturisit Monica Anghel.

Care a fost cel mai greu moment din cariera Monicăi Anghel: "M-am trezit din somn și am început să plâng. Eram acoperită de zăpadă" / Exclusiv

Monica Anghel a slăbit peste 30 de kilograme: “Mă simt extraordinar de bine”

În urmă cu câțiva ani, artista a trecut printr-o operație la coloană, în urma căreia a fost nevoită să își schimbe stilul de viață și să facă recuperare. Prin urmare, sportul a devenit o constantă în viața ei. A slăbit, arată extraordinar și se simte excelent. În 2022 a urcat pe podium și ca model pentru buna ei prietenă creatoarea de modă Cera Mihăilescu sau la invitația lui Alin Gălățescu, fiind admirată și aplaudată pentru modul în care arată.

Care a fost cel mai greu moment din cariera Monicăi Anghel: "M-am trezit din somn și am început să plâng. Eram acoperită de zăpadă" / Exclusiv

 “Nu am 90 60-90, nu știu cât am, habar nu am. Important este ca eu să mă simt bine și asta sfătuiesc pe toată lumea, nu trebuie să slăbească nimeni pentru că am slăbit eu, eu nu sunt un model pentru nimeni, eu trebuie să fiu un model pentru mine și nimeni nu trebuie să fie în comparație cu altcineva. Mă simt extraordinar de bine. Coloana nu mă mai doare demult, pentru că merg de două ori pe an la fizioterapie, la prietena mea, Ionela Preda care îmi este alături din punctul acesta de vedere tot timpul. Începuseră să mă doară șoldurile și genunchiul. Sunt mult mai bine, s-au redus durerile aproape 85 spre 90 la sută.

Sunt pe drumul cel bun. Și asta de ce? Să fiu sănătoasă, să pot să mă ocup de copilul meu, de familia mea, să pot să mă plimb în voie cu ei, să mergem, să mă bucur în continuare de viață și de toate momentele”, a spus, pentru Unica.ro, Monica Anghel.

Sursa foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter