Scandalul de la Eurovision continuă: piesa lui Costi Ioniță, în comisie la TVR. Ce a spus Iuliana Marciuc

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 februarie 2022, 14:40

Scandalul de la Eurovision legat de piesa lui Costi Ioniță continuă, iar Iuliana Marciuc a oferit și ea detalii din culise.

Piesa lui Costi Ioniță, „România mea”, cântată de Cream, Minodora și Diana Bucșă la selecția națională Eurovision, a fost lansată în urmă cu peste un deceniu, într-o orchestrație diferită, de manea, potrivit Click. Acest lucru înseamnă că piesa încalcă regulamentul concursului, care arată că melodiile înscrise nu pot fi lansate înainte de 1 septembrie 2021. O comisie TVR dezbate soarta melodiei.

CONȚINUT VIDEO UNICA

TVR s-a seziat după ce Click a publicat articolul care susține că piesa „România mea” a fost lansată într-o altă orchestrație, în urmă cu mai mult de 10 ani. Această problemă a fost sesizată în repetate rânduri și pe grupurile din social media dedicate competiției Eurovision.

Deși piesa nu este considerată a fi un plagiat, întrucât aparține aceluiași compozitor, ea tot încalcă regulamentul, întrucât a fost lansată într-o altă orchestrație în urmă cu peste un deceniu. Sursele jurnaliștilor Click susțin că fostul solist al trupei Valahia a încercat să șteargă piesa de pe YouTube înainte de a o lansa pe cea de acum.

Citește și: Alexandru Pârgaru de la „Românii au talent”, explicații despre reacția lui Bobonete: „S-a simțit atacat de aceste energii de lumină”

Citește și: Veste șoc pentru Cătălin Măruță de la fiica lui, Eva: „Are un iubit!”

Citește și: Urarea Cristinei Ciobănașu pentru aniversarea de 29 de ani a lui Vlad Gherman

Citește și: Survivor România 2022: Cătălin Zmărăndescu, atac la adresa lui CRBL: „Frate, ori ești bărbat…”

Contactată de Click, Iuliana Marciuc a explucat că a primit sesizări cu privire la piesa lui Costi Ioniță. „Am primit contestația!” a spus Iuliana Marciuc. „Astăzi s-a întrunit o comisie la TVR care analizează cazul. Este o sesizare pe care am primit-o pe mail de la domnul Lucian Matei și vom posta pe Facebook și pe pagina Eurovision la TVR rezultatele deciziei noastre”.

Claudia Pavel, cunoscută drept Cream, a oferit și ea declarații în acest sens: „Eu am vorbit cu Costi pe această temă și mi-a zis că e cu totul altă piesă. Se calculează cu măsuri, e altă discuție. Nu pot să dau declarații eu în ce privește compoziția, e treaba lui Costi asta. Eu cânt cu dragoste piesa, care e pentru toți românii”.

Între timp, organizatorii selecției Eurovision România au venit și cu concluziile asupra piesei. Aceștia menționează că „adaptarea unei opere muzicale se consideră o nouă operă muzicală, cu o altă linie melodică și cu alt aranjament orchestral, adică o operă muzicală generatoare de noi drepturi patrimoniale de autor”, drept pentru care piesa poate rămâne în concurs.

Pe de altă parte, mai mulți fani și-au arătat nemulțumirea față de această decizie, aducând drept exemplu cazul din 2007, când piesa lui Marius Moga, „Dracula, My love“, interpretată de trupa Simplu și Andra, a fost descalificată pentru că mai fusese difuzată, în urmă cu doi ani, dar într-o altă formă, însă cu același refren și aceeași linie melodică.

„Simplu și Andra în 2007 au fost descalificați pentru nimic și puteau lua unul dintre cele mai bune locuri pentru România. Sa va fie rușine! Dacă luam ultimul loc în semifinala anul acesta, vina va aparține în totalitate”, a comentat o persoană, la postarea de pe pagina Eurovision România, iar alte aproape 200 de persoane i-au apreciat comentariul.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter