Elizabeth Taylor, trucuri de frumusețe valabile și astăzi. Cum a reușit să devină un beauty icon

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 28 februarie 2023, 15:56

Elizabeth Taylor ar fi împlinit 91 de ani în data de 27 februarie. Este considerată un simbol al frumuseții și una dintre cele mai mari actrițe ale tuturor timpurilor. Iată care erau unele dintre trucurile sale de frumusețe.

Elizabeth Taylor s-a născut în data de 27 februarie la Hampstead, în apropiere de Londra. A primit de două ori Premiul Oscar, precum şi alte numeroase premii. Actrița s-a stins din viață pe 23 martie 2011, la vârsta de 79 de ani.

Pe lângă talentul său care a ajutat-o să ajungă pe cele mai înalte culmi ale succesului în cinematografie, Elizabeth Taylor s-a remarcat și prin frumusețea ei.

Ce trucuri de frumusețe avea Elizabeth Taylor

Înzestrată cu un farmec aparte și un trup de invidiat, starul de la Hollywood a fost desemnată una dintre cele mai sexy actrițe din istoria cinematografiei, precum și una dintre cele mai mari actrițe din toate timpurile.

Elizabeth Taylor iubea machiajul, bijuteriile și parfumurile. A fost prima celebritate care a lansat un parfum ce i-a purtat numele. A lansat o linie de parfumuri împreună cu Elizabeth Arden. Primul parfum, Passion pentru femei, a fost apărut în 1987. În prezent, aceste arome reprezintă o modalitate pentru fanii și familia sa de a îi păstra vie amintirea.

„Singurul lucru care nu îmi lipsește niciodată este parfumul bunicii mele”, a declarat la un moment dat una dintre nepoatele sale, Eliza Carson.

De asemenea, starul de la Hollywood avea câteva trucuri de frumusețe care pot fi aplicate cu ușurință și astăzi. Farmecul ei natural era completat de o adevărată pasiune pentru machiaj și cosmetice.

Citește și: Rochia de care Elizabeth Taylor refuza să se despartă, descoperită după jumătate de secol! Suma exorbitantă cu care e scoasă la licitație

Elizabeth Taylor se machia singură

Elizabeth Taylor avea trăsături rafinate, pe care știa cum să le evidențieze prin machiaj. Aceasta se machia singură chiar și pentru aparițiile în filme sau pe covorul roșu.

„Când eram mai tânără, mult timp nu purtam niciun fel de machiaj în filme. Când am început să port machiaj, întotdeauna mi l-am făcut singură”, a spus ea la un moment dat, potrivit vogue.co.uk.

Petrecea ore întregi în fața oglinzii

Îndrăgostită de machiaj, îi plăcea procesul la fel de mult ca și rezultatul final. Înainte de a ieși, se spune că petrecea ore întregi în fața oglinzii. Asistentul ei personal, Tim Mendelson, spunea că Elizabeth Taylor își petrecea până la jumătate de oră concentrându-se pe buzele ei înainte de a dedica o oră și jumătate pentru machiajul ochilor „doar pentru că îi plăcea”.

Nu folosea balsam de păr

De la cocurile din anii ’60 până la coafurile din anii ’80, părul lui Elizabeth Taylor a fost întotdeauna voluminos. Pentru a se asigura că părul ei își păstra volumul, nu folosea balsam pentru păr. Era convinsă că părul ar fi devenit prea neted.

Elizabeth Taylor iubea mărcile de produse cosmetice ieftine

În contrast cu gustul ei pentru bijuterii, Elizabeth Taylor era deosebit de atașată de brandul accesibil de îngrijire a pielii Jergens și adesea se bucura să aplice cu atenție loțiunea pe pielea ei. În timp, a introdus în rutina ei și mărci de top, precum La Prairie, dar a continuat să folosească Jergens cu devotament.

Folosea întotdeauna eyeliner

O parte importantă a rutinei sale de frumusețe era machiajul ochilor care aveau o culoare violet unică. Tușul de ochi era indispensabil și Clinique s-a dovedit a fi marca ei preferată, așa cum a dezvăluit Francesca Tolot, un specialist în make-up care a lucrat cu Taylor. Ea nu folosea eyeliner negru, ci o nuanță de gri ajustabilă.

Elizabeth Taylor adora luciul de buze

Indiferent dacă era la modă sau nu, Elizabeth Taylor își completa întotdeauna look-ul cu un strat subțire de luciu de buze strălucitor, purtat peste un creion de buze asortat. Chanel era printre brand-urile ei preferate.

Citește și: Copilăria de coșmar a actriței Elizabeth Taylor. Mama ei exigentă o forța să plângă la comandă

Acorda o atenție deosebită sprâncenelor ei

Așa cum este la modă și astăzi, Elizabeth Taylor acorda o atenție deosebită formei și nuanței sprâncenelor ei. „Poate fi subiectiv, dar bunica mea avea cele mai frumoase sprâncene. Sprâncene frumoase și pline, care îi accentuau ochii și care erau total unice pentru ea”, spunea la un moment dat Eliza Carson, una dintre nepoatele actriței.

Trucul pe care îl folosea pentru îngrijirea tenului

Unul dintre secretele de a pielii era rasul părului facial. Astăzi, această practică este cunoscută sub termenul de „dermaplaning”. Elizabeth Taylor apela la acest truc pentru a-și exfolia pielea și pentru a crea o bază mai curată pentru aplicarea machiajului. Această tehnică, care în prezent este realizată de specialiști, înlătură celulele moarte ale pielii și părul de pe față, pentru a obține un ten mai luminos.

Rutina ei se încheia într-un mod neașteptat

Elizabet Taylor își făcea un duș rapid după ce termina machiajul pentru a-l fix și pentru a obține un aspect proaspăt al tenului. În prezent, un simplu iluminator poate oferi același efect.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter