Copilăria de coșmar a actriței Elizabeth Taylor. Mama ei exigentă o forța să plângă la comandă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 24 noiembrie 2022, 11:49

Elizabeth Taylor, una dintre reprezentantele epocii de aur a Hollywood-ului, are o poveste de viață de-a dreptul impresionantă.

Celebra actriță, supranumită „ultimul star al Hollywood-ului de altădată”, câștigătoare a două premii Oscar și a unei distincții primite de la American Film Institute pentru întreaga carieră, nu a avut o copilărie tocmai ușoară.

Elizabeth Taylor a fost înscrisă la cursuri de dans și canto de la vârsta de 2 ani

Liz, cum era alintată de apropiați, a trăit în primii șase ani de viață în Londra, unde s-a și născut. Acolo, tatăl ei, Francis Lenn Taylor, deținea o galerie de artă, fiind comerciant. Mama ei, Sara Sothern, era actriță.

La vârsta de doi ani, Liz Taylor a fost înscrisă la cursuri de dans și canto. Părinții erau foarte stricți și ambițioși și voiau să-și facă fetița un star.

În 1939, odată cu începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, familia Taylor s-a mutat în Beverly Hills, SUA, iar de atunci, Elizabeth a devenit punctul central al vieții mamei ei.

Vezi cum arăta Elizabeth Taylor în copilărie și adolescență în galeria foto de mai sus.

Sara a pus o presiune enormă pe Liz în copilărie, insistând cu ardoare să o transforme într-un superstar. Ea o antrena fără încetare să devină actriță, iar în cele din urmă a reușit să o facă să poată plânge la comandă – o îndeletnicire care s-a dovedit a fi extrem de utilă, ulterior, în cariera ei actoricească.

Citeşte şi: Elizabeth Taylor: o viaţă de prima pagină

Citeşte şi: Ochii frumoşi ai lui Elizabeth Taylor, o mutaţie genetică

Citeşte şi: Elizabeth Taylor „era obositoare și pretențioasă”. Dezvăluirile unui mare designer

Citeşte şi: Rochiile lui Elizabeth Taylor, la licitaţie pe internet

Sara nu accepta nimic altceva în afară de perfecțiune. În primele producții unde fiica ei juca, ea stătea pe marginea platourilor de filmare, dându-i sfaturi peste sfaturi. Dacă Elizabeth nu își spunea replicile cu destulă convingere, Sara își punea mâna la inimă să-i semnaleze fetei că trebuie să exprime mai multă emoție. Dacă le uita, femeia își ducea mâna la cap ca să-i arate că e dezamăgită. Iar când micuța Liz făcea o greșeală de interpretare, mama ei stătea nemișcată și încruntată clipe în șir pentru a-i arăta nemulțumirea.

Copilăria de coșmar a actriței Elizabeth Taylor. Mama ei exigentă o forța să plângă la comandă

„Nu ești un copil obișnuit! Ai o responsabilitate pentru întreaga lume!”

Elizabeth își dorea de multe ori să poată țipa în fața tuturor de supărare și de presiunea pe care Sara o punea asupra ei în toți acei ani importanți de formare profesională.

Într-o seară, când avea 16 ani, ea le-a mărturisit părinților că s-a săturat de actorie și că își dorește să fie un copil normal. Dar Sara a perceput strigătul de dispere al lui Liz ca pe un semn de nerecunoștință.

Dar nu ești un copil obișnuit și mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Ai o responsabilitate, Elizabeth. Nu doar pentru această familie, ci pentru țară de acum, pentru întreaga lume – i-a spus ea, notează Daily Mail.

La 17 ani, Elizabeth Taylor știa să facă adunări și scăderi doar pe degete

Tatăl nu intervenea pentru că era clar că soția sa nu va permite niciun obstacol în calea carierei fiicei lor.

Elizabetz Taylor a crescut, practic, pe platourile de filmare, izolată de semeni și privată de educație. La 17 ani, de exemplu, ea încă putea face operații de adunare sau scădere doar pe degete.

Copilăria de coșmar a actriței Elizabeth Taylor. Mama ei exigentă o forța să plângă la comandă

Dar se transforma într-o tânără suplă, rafinată și frumoasă, care atrăgea atenția paparazzilor. Văzând asta, Louis B. Mayer, șeful MGM – studioul în care Elizabeth și-a făcut majoritatea filmelor din prima parte a carierei – a simțit că este loc de îmbunătățire. Așa că lui Taylor i s-au pensat și remodelat sprâncenele, forma lor devenind ulterior la mare modă.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice?

Mai mult decât atât, oamenii din anturaj spun că a avut o operație de rinoplastie când avea 20 de ani. Cu siguranță nu era nimic în neregulă cu nasul ei original, dar cei din industrie l-au considerat puțin prea gros în partea de jos.

Tot apropiații erau de părere că insistențele celor din jurul ei de a se purta într-un anumit fel au dus la o ruptură psihologică în personalitatea ei.

Cu siguranță, a început să simtă că viața ei era doar un rol: învățase să joace cum să fie Elizabeth Taylor (27.92.1932 – 23.03.2011), iar apoi totul devenise o slujba cu normă întreagă.

Foto – Profimedia / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter