Ed Sheeran, judecat pentru plagierea unei piese a lui Marvin Gaye

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 04 ianuarie 2019, 13:43
Ed Sheeran va fi judecat pentru plagierea piesei „Let's Get It On” din 1973 a lui Marvin Gaye, după ce cererea artistului britanic de anulare a procesului a fost respinsă.

Sheeran este acuzat că a plagiat piesa lui Marvin Gaye „Let’s Get It On” când a compus hitul „Thinking Out Loud” în anul 2014.

Potrivit unor documente depuse la o instanță din New York, cântărețul a copiat aspecte legate de melodie, ritm, armonii, tobe, bass, tempo ș.a.m.d.

Este pentru a doua oară când britanicul este dat în judecată pentru plagierea piesei lui Gaye, el negând deja acuzațiile.

Miercuri, judecătorul american Louis Stanton a decis că un juriu va decide dacă Sheeran, Sony/ATV Music Publishing şi Atlantic Records vor plăti despăgubiri moştenitorilor producătorului muzical Ed Townsend, care a compus piesa „Let’s Get It On” împreună cu Marvin Gaye.

Stanton se ocupă de ambele procese în care Sheeran este acuzat de plagierea piesei lui Gaye.

În cel de al doilea proces, care a fost intentat în iunie 2018, compania Structured Asset Sales, care administrează o treime din moştenirea lui Townsend – decedat în 2003 -, îi cere lui Sheeran despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

În 2017, Ed Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său „Photograph” este copiat după piesa lor „Amazing”.

Anul acesta, cântărețul britanic va concerta la București, în cadrul turneului de promovare al noului său album, „Divide”.

Muzicianul american Marvin Gaye (1939 – 1984) a debutat alături de grupul de doo-wop The Moonglows la sfârşitul anilor ’50, urmând apoi o carieră solo. Datorită unei serii de hituri, precum „How Sweet It Is (To Be Loved by You)”, „I Heard It Through the Grapevine” şi duetelor cu Mary Wells şi Tammi Terrell, a fost numit „prinţul Motown” şi „prinţul muzicii soul”.

Cântăreţul american a decedat în anul 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împuşcat mortal de tatăl său.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter