Ed Sheeran, în fața justiției. Artistul este acuzat de plagiat

De Unica.ro, pe

Ed Sheeran s-a prezentat vineri, în fața justiției, într-un proces în care este acuzat de plagiat pentru piesa „Shape Of You”.

Ed Sheeran a avut un succes răsunător cu piesa „Shape Of You”. A fost cel mai vândut single în lume în 2017. Însă Sami Chokri şi Ross O’Donoghue susțin că artistul s-a inspirat din piesa lor „Oh Why”.

Cântărețul britanic s-a prezentat, vineri, 4 martie, în fața justiției, la Londra, în prima zi a procesului prevăzut să dureze trei săptămâni. Cele două piese au fost difuzate în sala de audienţe prezidată de judecătorul Antony Zacaroli.

Citește și: Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

Soția lui Volodimir Zelenski, mesaj dureros pentru rușii care le ucid copiii: „Arătați-le rusoaicelor ce fac soții lor aici!”

De ce s-au speriat rușii când au văzut la TV baletul „Lacul lebedelor”. Semnificația ascunsă a acestui spectacol

Serviciile secrete din SUA: „Putin nu mai este ca înainte. S-a izolat. A fost pus la colț!”

Ed Sheeran, în fața justiției. Artistul este acuzat de plagiat

Avocatul reclamanților a susținut că „asemănarea” dintre anumite pasaje „este izbitoare”, acestea sunt „aproape identice”, potrivit news.ro.

Domnul Sheeran este, fără îndoială, foarte talentat, este un geniu. Dar este şi o coţofană, a adăugat el referitor la pasărea care este acuzată uneori că ar fi hoaţă. „Împrumută idei şi le aruncă în cântecele sale, uneori le recunoaşte, alteori nu, a declarat avocatul, care a menționat faptul că oamenii pe care îi reprezintă sunt, de asemenea, ”autori-compozitori foarte talentaţi care merită acelaşi respect şi recunoaştere ca oricare alt artist”.

Ed Sheeran şi co-autorii săi, Steven McCutcheon şi John McDaid, au respins aceste acuzaţii.

Sami Chokri a mai susținut că britanicul a mai plagiat piese ale TLC, Shaggy și Jasmine Rae.

Ed Sheeran a mai fost acuzat de plagiat și în trecut. În 2017, acesta ar fi încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său „Photograph” este copiat după piesa lor „Amazing”. De asemenea, acesta a mai fost acuzat pentru plagierea piesei lui Marvin Gaye „Let’s Get It On” când a compus hitul său „Thinking Out Loud”.

Sursă foto: Profimedia


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter