Ed Sheeran, dat în judecată pentru 100 milioane dolari pentru plagiat

De Oana Savin, pe
Cântărețul britanic Ed Sheeran este dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor pentru piesa „Thinking Out Loud”. Structured Asset Sales LLC susține că artistul ar fi copiat și exploatat compoziția „Let’s Get It On" scrisă și produsă de Edward Townsend Jr. și Marvin Gaye Jr. în 1973, fără autorizație sau credite.

Compania deținută de David Pullman a depus o plângere împotriva lui Sheeran în care susține că piesa lansată în anul 2014 copiază „melodia, ritmurile, armoniile, tobele, linia de bas, corul, tempo-ul şi aranjamentul” piesei „Let’s Get It On”, care a ajuns pe primul loc în top în septembrie 1973, relatează Fox News.

Pârâți în acest proces sunt şi Sony/ATV Music Publishing şi casa de discuri Atlantic.

Astfel, artistul britanic ar putea fi obligat de instanță să plătească despăgubiri de cel puțin 100 de milioane de dolari.

Piesa lui Ed Sheeran, „Thinking Out Loud” a câștigat un premiu Grammy pentru „Piesa anului” și „Cea mai bună performanță pop solo” în anul 2016.

Pullman a declarat că trei muzicologi au comparat „Let’s Get It On” şi „Thinking Out Loud”, independent, şi le-au găsit „izbitor de asemănătoare”.

Ed Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a mai fost pus în situaţia de a-şi apăra piesele, inclusiv „Photograph” şi „Shape of You”. În iunie 2016, el a fost dat în judecată pentru 20 milioane dolari, fiind acuzat că a copiat piesa „Photograph” după o compoziție a lui Matt Cardle, câștigător al X Factor UK în 2010. Cazul a fost rezolvat prin înțelegere amiabilă în aprilie 2017.

Citește și: Jurnalistă anchetată în Arabia Saudită pentru „ținută indecentă” VIDEO

Citește și: Katie Holmes și Jamie Foxx anulează nunta și se despart după cinci ani de relație

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter