Dramele trăite de Dan Puric și cum a fost la un pas de moarte în urmă cu 8 ani: „Medicul a zis că sunt un caz la două miliarde”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Vineri, 16 decembrie 2022, 10:45

Dan Puric este unul dintre cei mai cunoscuți actori și eseiști români. Cu o carieră strălucitoare, scriitorul a câștigat de-a lungul timpului inimile multor oameni. Însă dincolo de acest lucru, însăși viața lui este una demnă de scenariul unui film.

Dan Puric a vorbit despre viața sa în podcastul „Fain & Simplu”, prezentat de Mihai Morar. Actorul a descris cele mai grele momente care i-au marcat viața, dar a făcut mărturisiri și despre episodul în care a fost la un pas de a-și pierde viața.

Dan Puric, aproape de moarte după ce s-a electrocutat la 20.000 de volți

2014 a fost pentru Dan Puric unul dintre cei mai nefaști ani ai vieții sale. Actorul povestește în podcastul la care a fost invitat că a fost la mică distanță de moarte, după ce s-a electrocutat în timp ce mergea la pescuit. Doar o minune a făcut ca el să supraviețuiască.

„Eu am trecut de multe ori prin moarte. Și când m-am electrocutat la 20.000 de volți, în 2014. Eram la pește și am intrat cu undița în firele de tensiune. Am simțit așa (n.r curentul) și zic: „am murit”. Cred că după 45 de minute m-am trezit”, a povestit actorul.

Citește și:: Drama din copilăria lui Florin Piersic care i-a marcat viața. „E prima amintire, înmormântarea…”

Actorul a fost preluat și dus la spitalul din Nehoiu, locul unde acesta a și crescut. Într-o imagine greu de descris, Dan Puric povestește ce a simțit în clipele de după accident.

„Eram căzut jos. Știam că mor, a zis medicul că sunt un caz la două miliarde că nu am murit. Mirosea a carne arsă. M-am dus la urgență și de două zile venise un specialist din Afganistan, la Nehoiu. Nu aveau iod, un bolnav mi-a dat iodul lui. Am întors capul și am văzut policlinica unde a fost mama doctoriță, cabinetul ei, acolo unde când aveam 6 ani o strigam. Priveam geamul și aveam sentimentul că mă privește mama. Eu știam că mor. Am trecut prin moarte”, a adăugat Dan Puric.

Moartea mamei, un episod tragic din viața actorului

Un alt moment care i-a marcat existența lui Dan Puric a fost acela în care actorul și-a pierdut mama. Aceasta suferea de o boală incurabilă, iar a fost cel care a îngrijit-o o bună perioadă de timp.

Actorul mărturisește că pentru a-i fi alături în ultimele momente din viață a decis să doarmă în același pat cu cea care i-a dat naștere.

„Când a murit mama, am simțit că pleacă totul din mine. Am stat lângă ea, în ultima lună a fost în agonie totală. Dormeam cu ea în pat. Cu trei zile înainte să cadă s-a ridicat brusc, perfect sănătoasă și am început să râdem și ea zicea: „eu mă duc, dragul mamei, eu mă duc”, a povestit Dan Puric în podcastul lui Mihai Morar.

Citește și: „Cinci ani m-a drogat ca să depind de el!”. Dramele cântăreței Mihaela Mihai

În cele din urmă, după doar câteva zile, stare ei s-a înrăutîțit din nou. Dan Puric povestește că mama lui a fost dusă la spital, acolo unde a fost internată la secția de Terapie Intensivă. Actorul s-a întors acasă, iar un telefon din partea medicilor îl anunța mai târziu despre moartea ei.

„Spre dimineață a căzut, a dus-o la spital. M-am întors acasă și am adormit. Am visat că era tânără, se aranja în oglindă și eu eram mic și îi ziceam: „unde pleci?”. „Mă duc că am o întâlnire cu taica-tu”. Și în clipa aia a sunat telefonul: „Domnule Puric, a murit mama dumneavoastră!”, a povestit actorul.

Dan Puric, despre durerea părintelui care își pierde copilul

Dincolo de toate momentele grele prin care a trecut, actorul mărturisește că declicul l-a reprezentat moartea fiului său. Actorul spune că cel mai greu lucru care i s-a putut întâmpla vreodată a fost acela de a-și vedea fiul într-un sicriu.

Citește și: Aura Urziceanu împlinește 76 de ani. Drama care i-a marcat viața solistei de muzică jazz

„În clipa în care e ruptura aceea, numai Dumnezeu te ține. Eram la priveghi și e starea aia pe care nu o poți defini. A venit un tip din bloc și a început să îmi spună că e îngrijitor la circ. Mă mai și făcea să râd, cu leii, cu elefanții. Și pe la 5 dimineața vine soția și zice: „omul ăsta e în suferință și tu îi spui prostii?”, iar el îi răspunde „Păi asta fac, îl scot din suferință cu vorba”, a mărturisit actorul.

Sursă fotografii: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter