Dieta pe care o urmează Beyoncé e mai periculoasă decât ai crede

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 24 iunie 2020, 15:15

Cântăreața Beyoncé a urmat în 2018 un regim vegan special, pentru a-și tonifia corpul înainte de a cânta la festivalul Coachella. Regimul este cunoscut drept programul vegan de 22 de zile.

Pe site-ul oficial al cântăreței, se subliniează că acest plan a fost fondat de Marco Borges, fondatorul de la 22 Days Nutrition. Programul în cauză se bazează pe principiul de a crea obiceiuri mai sănătoase și de a migra spre un stil de viață pe bază de plante, după cum arată Independent.

Beyoncé a lansat spre sfârșitul lui iulie un videoclip promoțional cu programul de față. Videoclipul face parte din documentarul cu și despre ea, numit „Homecoming”. Astfel, ea a explicat că dieta ei dinainte de Coachella a fost cam așa: „fără pâine, fără carbohidrați, fără zahăr, fără lapte, fără carne, fără pește, fără alcool”. Ea a ținut să adauge, mai în glumă, mai în serios, că îi este foame.

Cântăreața a ținut dieta timp de 44 de zile – adică de două ori mai mult timp decât este recomandat. Fanii cântăreței ar putea să fie tentați să îi calce pe urme, dar nutriționistul Daniel O’Shaughnessy spune că urmarea dietei chiar și pentru 22 de zile poate duce la deficiențe nutriționale semnificative. Dacă o femeie adult ar trebui să consume în jur de 2.000 de calorii pe zi, Beyonce consuma în perioada dietei doar 1.400.

„Asta este destul de puțin pentru oricine, oamenii se vor simți obosiți și extenuați mai ales dacă adaugă și exerciții fizice”, a zis O’Shaughnessy. „Ar putea fi periculos pentru o persoană normală să urmeze dieta fără o echipă de nutriționiști și antrenori, așa cum a avut Beyoncé”.

Prin promovarea în public a dietei pe care a urmat-o, Beyoncé pune în pericol fanii susceptibili la ideea de diete. „Este îngrijorător pentru că are ceva urmăritoare adolescente, care sunt ușor susceptibile”, a subliniat nutriționistul.

Aruncă un ochi și pe dieta daneza! E ce trebuie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter