Diana Bart și soțul ei investesc mii de euro în educația fiicelor: „Am ales o școală britanică, de la grădiniță până la liceu”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 noiembrie 2022, 13:26

Diana Bart traversează una dintre cele mai pline perioade profesionale, dar nu se plânge! Pe lângă emisiunea Flash Monden, prezentatoarea TV face echipă cu Gabriel Coveșeanu (Cove) la Prima TV, pentru Primii câștigă, un concurs de cultură generală unic în România, care urmează să intre în grila postului tv. Noul proiect vine cu multe satisfacții la pachet, dar și cu schimbări în programul ei zilnic. Cum reușește să-și împartă timpul între viața personală și cea profesională, cine o ajută cu cele două fiice, Amina (2 ani) și Maira (5 ani), dar și cum menține echilibrul în relația cu soțul ei, aflăm chiar de la Diana Bart.

Vedeta Prima TV dezvăluie, în exclusivitate, pentru UNICA.ro, și de ce și-a înscris fetele într-un sistem de învățământ privat, pentru care scoate din buzunar câteva mii de euro anual, ne spune ce relație are cu părinții ei și cum, în timpul unui live făcut la grădina zoologică, și-a dat seama că trebuie să renunțe la numele de familie „Țapu” și să-l preia pe cel de domnișoară al mamei, „Bart”.

Diana Bart face echipă cu Cove la Primii câștigă! Dezvăluiri despre noul proiect și viața de familie

Diana, felicitări! Pe lângă emisiunea Flash Monden, te vedem, alături de Cove, în Primii câştigă, un quiz show dedicat oamenilor pasionaţi de jocuri. Cum ai primit propunerea noului proiect? Ai spus da din PRIMA?

Mi-a plăcut tare! Mai ales că mă revăd cu colegul Cove. Îmi era un pic dor de el (n.r. râde). Acum, lăsând glumă deoparte, e o nouă provocare, pe care o așteptam de mult, un proiect live, interactiv, pentru care am spus da din Prima! E o emisiune concurs, care ne stimulează și nouă curiozitatea și cunoștințele.

Ești de mai bine de 9 ani la Prima, timp în care și tu, și postul ați trecut prin numeroase schimbări. În această perioadă ai fost „vânată” și de alte televiziuni? Ce te-a convins să rămâi fidelă?

Odata cu Prima am început un nou capitol în cariera mea. Am plecat, după aproape 10 ani, din lumea tumultuoasă a știrilor, din mijlocul problemelor, al calamităților și am ajuns într-o lume glamour, mult mai relaxată, cea a vieții celebrităților. Aveam nevoie de acest calm, mai ales că și fetițele mele au apărut în această perioada de când sunt la Prima. Dar, cum ele au mai crescut, simțeam nevoia unei noi provocări. Am și fost „curtată”, bineînțeles, dar aici am simțit că-mi era locul, aici mă simt „acasă”.

Diana Bart și soțul ei investesc mii de euro în educația fiicelor: "Am ales o școală britanică, de la grădiniță până la liceu"
Diana Bart și Cove. Sursă foto: Prima TV

Poveștește-mi o întâmplare amuzantă sau mai puțin plăcută de care ai avut parte pe platoul de filmare și pe care nu o poți uita.

Am și multe amuzante, am și multe provocări, din perioada în care eram reporter: de la căutări prin munti, pe ploaie, după un elicopter prăbușit, la traversat cu mașina un pod aproape luat de ape, la un live dintr-o fântână adâncă de 120 de m, la un live din elicopter, pe o vreme deloc prietenoasă, la explozia de la Nitramonia Făgăraș… Ohoo, și as mai avea atât de multe.

Sunt curioasă ce schimbări aduce în programul tău noul proiect? Practic vei filma și vei fi pe micul ecran 4 zile pe săptămână pentru show-ul Primii câştigă. Soțul, copiii cum au primit vestea?

De luni pana joi voi fi în direct, cu Cove, la „Primii câștigă”, iar în paralel voi mai filma și Flash Monden. Emisiunile sunt seara, astfel că am timp să mai petrec și cu fetițele, dar și cu soțul, timp, când ajungem amândoi acasă seara. Contează timpul de calitate, chiar dacă e doar o oră, dar în aceea oră să fii prezent 100%.

Motivul pentru care Diana Bart și-a înscris fiicele la grădiniță privată: „Ne satisface absolut toate cerințele și dorințele”

Fetițele merg la grădiniță? La stat sau la privat? Cum reușiți să gestionați timpul petrecut cu ele?

Din categoria „eu niciodată nu-mi voi” … da copiii la privat, la privat am ajuns, și n-a fost o alegere prea dificilă. După vizite și la stat, și la privat, după discuții despre cât de important este fundamentul copiilor, primii 7 ani, cel puțin, pentru întreaga lor viață, am ales fără doar și poate o școală britanică, de la grădiniță, până la liceu, și pentru Amina, și pentru Maira, pentru că ne satisface absolut toate cerințele și dorințele. Încercăm să le oferim timp de calitate. Suntem destul de ocupați amândoi, dar nu facem rabat la timp, la atenție, la dragoste, la disciplină, la educație.

Maternitatea este un proces care, odată început, durează întreaga viață și, oricât de mult ne-am pregăti înainte, datele se schimbă atunci când copilul se naște. Ce tip de mamă ești, adepta parentingului permisiv sau te ghidezi după limite și reguli clare?

Încă mă educ și eu pentru educația copiilor mei, prin cărți de specialitate și prin specialiști în domeniu. Îi urmez în special sfaturile și seminariile Uraniei Cremene, și am ales astfel disciplina, cu dragoste și încredere, și evit severitatea și pedeapsa. Motivând și dându-i încredere copilului prin dragoste și explicații logice, copilul devine independent, responsabil și sigur pe el, construind o baza sănătoasă pentru întreaga viață și pregătit să știe să gestioneze astfel orice încercare.

Vedeta Prima TV, despre soțul ei: „Este un tată minunat! Le citește și le face baie fetelor”

Dar Mihai, soțul tău, cum reusește să se descurce cu trei fete?

Este un tată minunat, chiar dacă este prins multe ore pe zi la birou, diminețile, când pregătim fetele de școală suntem împreună, la fel și serile, în care le mai citește și el sau le face baie. Iar weekendurile le petrecem pe toate împreună. În plus, evadăm destul de des din București cu copiii, alegem diverse destinații și activitati.

Despre viața cu doi copii se pot spune multe, probabil, dar mai puțin că este monotonă. Când v-ați „rupt” cel mai recent de responsabilitățile zilnice și ați petrecut timp în doi?

Chiar și atunci când petreci mult timp cu copiii, mai ai timp și de petrecut în doi, mai ales ca fetele, la 20:30, sunt în pat. Mai profitam și mai ieșim și sâmbetele seara cu prietenii, organizăm și mese cu cei apropiați acasă. Am lăsat fetitele cu bunicii și am mai fugit câte un weekend în Milano sau in Mykonos.

Secretul căsniciei Dianei Bart: „Am mare noroc că Mihai este tare calm și echilibrat”

Spune-mi, te rog, într-o eră a vitezei și a provocărilor, cum găsiți echilibrul în viața de cuplu? Cine face primul pas atunci când aveți divergențe?

Pentru că trăim într-o viteza continuă, încercăm să creem liniște în orele pe care le petrecem împreună. Am mare noroc ca Mihai este tare calm și echilibrat și îi place liniștea și pacea. Delectăm atmosfera acasă cu muzica, în special la masă, cu diverse activități relaxante și recreative, mai ales alături de copii. Ieșim la plimbări în natura destul de des. Facem întotdeauna lucruri care ne plac și ne aduc un plus.

Cât de important crezi că este bagajul emoțional pe care îl aducem cu noi într-o relație?

Extrem de important! Bagajul emoțional vorbește despre noi, el ne ghidează interacțiunea cu omul de lângă noi, cu situațiile care apar în viața noastră. Cu cât suntem mai conștienți și încercăm să corectăm ceea ce ne încarcă negativ, cu atât trăim mai liniștiți și mai în armonie, cu noi întâi, apoi cu ceilalți.

Care este cea mai mare frică a ta?

Încerc să schimb orice gând de frică ce îmi vine în minte. Am învățat ceva tare bun, să nu gândesc că ceva rău se întâmplă, căci probabilitatea este tare mică. Doar atunci când se întâmplă să încep să mă gândesc. Dar la soluții, nu la problema.

Diana Bart, despre relația cu părinții: „Pe mama o admir pentru cele mai gustoare mâncăruri, pe tata – pentru inteligență”

Când te gândești la copilăria ta, care este primul lucru care îți vine în minte?

Am avut o copilărie tare liniștită și frumoasă. Îmi amintesc cu drag toate reuniunile de familie, în care eram cu toții, toate mesele întinse și toate plimbările pe la bunici, rude.

Ce relație ai avut cu părinții tăi? Ce calități admiri cel mai mult la ei?

Ai mei părinți au fost tare îngăduitori și buni, am fost tare apropiați. Pe mama o admir pentru pentru cele mai gustoase mâncăruri și cele mai frumoase mese, pentru obsesia pentru curățenie, pe care am mostenit-o, de altfel, pentru scrisul ei frumos, pentru cultura generală pe care o are, pentru finete… pe tata l-am admirat și încă îl admir pentru inteligența, pentru atenția la detalii, pentru ordine și disciplina, pentru mâncarea gustoasă pe care ne-o pregătea, pentru umorul nesfârșit.

Care este numele real al Dianei Bart și de ce l-a schimbat: „Simt că mi se potrivește cel mai bine”

S-a scris în presă că numele tău, înainte de căsătorie, în acte, era Diana Andreea Tapu, dar te-ai prezentat întotdeauna Bart, cu numele mamei tale. Ne poți spune de ce?

La finalul unui live dintr-o gradină zoologică, atunci când m-am prezentat Diana Țapu, a fost și ultimul salut cu numele acesta (n.r. râde). Când am trecut și pe sticlă, era clar că aveam nevoie de un nume mai artistic, să spunem. Așa că am ales numele mamei de domnișoară. Și chiar îl simt că mi se potrivește cel mai bine. Și e și cel mai frumos, acum sa fim sinceri.

Îți mai amintești când ai câștigat primii bani și ce ai făcut cu ei?

În liceu, îmi amintesc că mi-am luat haine și o sticla de vin tatălui și flori mamei.

Ești o fire cheltuitoare sau mai degrabă chibzuită?

Sunt destul de cheltuitoare, nu ma abțin de la placeri. Dar, cumva și chibzuita, țin și cu casa. (n.r. – râde)

Cine gestionează finanțele la voi în casă?

Amandoi, pentru ca ne știm fiecare câștigurile și domeniile pe care le avem de acoperit. Dar „grosul” este la Mihai, clar.

Ești zodie de foc, Leu, născută pe 20 august. Spune-mi care crezi că este cea mai importantă calitate a ta, dar și cel mai mare defect?

Chiar de foc sunt, în tot ceea ce fac. Cel mai mult îmi plac la mine atenția la detalii și spiritul puternic de observatie, care îmi dau încredere, mă ajută să observ și să acționez prompt. Nu îmi place că sunt încă agitată și vreau să le fac pe toate. Dar lucrez să mă temperez.

Care este visul pe care vrei neapărat să îl transformi în realitate?

Să trăim 100 de ani, frumoși și sănătoși!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter