Delia trage un semnal de alarmă în privința urșilor. Solista a întâlnit 10 în doar 30 de minute pe Transfăgărășan

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 02 septembrie 2021, 11:54

Delia iubește să călătorească atât în țară, cât și în afara ei. Aflată pe Transfăgărășan, solista a numărat și filmat urșii întâlniți în timpul unui traseu de doar 30 de minute cu mașina. „Al șaptelea pe ziua de azi. Bă, bă, bă… Bă, băiatule”, a declarat inițial. Ulterior, pe ultima filmare, Delia a scris: „10 urși în 30 de minute de drum. Wow!”.

Delia trage un semnal de alarmă în privința urșilor. Solista a întâlnit 10 în doar 30 de minute pe Transfăgărășan

„Riscurile sunt foarte mari. Noaptea ca noaptea, dar acum era zi și erau bicicliști și oameni pe trasee”, a mai spus Delia pe Instagram. „Îți imaginezi ce foamete pe ei din cauză că specia noastră le ia din teritoriu și îi mai și hrănesc unii care nu se gândesc la consecințe. Iar, în caz de atac, ei sunt cei blamați sau condamnați la moarte…”, a comentat cineva.

„Of Doamne, îmi vine să îi mănânc de drag. ❤️ Dar știu că și ei m-ar mânca pe mine, la propriu! Să nu mai folosim expresia «te comporți ca un animal» atunci când facem rău. «Te comporți ca un om» este suficient. Trist, dar noi oamenii reușim să distrugem tot ce ne înconjoară”, a mai scris cineva.

La jumătatea lunii august, un urs a avariat o mașină parcată pe Transfăgărășan, în zona de unde începe traseul spre Valea lui Stan. Jandarmii spun că pe Transfăgărășan sunt văzuți urși tot mai des din cauza turiștilor care aruncă gunoaie peste tot sau hrănesc animalele ori se opresc să le fotografieze.

Citește și:

Cum au ajuns Delia și soțul ei, Răzvan Munteanu, să lucreze împreună

De ce afecțiune suferă Delia? Provoacă anxietate, furie sau chiar stări de panică

Delia, problemă surprinzătoare de sănătate: „Nu înțeleg cum este posibil”

În iulie 2021, Alina Pușcaș a tras de asemenea un semnal de alarmă privind urșii. Prezentatoarea TV și-a dus cei trei copii în vacanță la munte. Deși ar fi trebuit să se relaxeze știind că cei mici petrec timp în natură în Sinaia, Alina a fost în permanență îngrijorată din cauza unei ursoaice și a puiului ei, care și-au făcut culcușul în curtea pensiunii unde copiii ei erau cazați.

Invitată în platoul emisiunii Acces Direct, Alina a declarat: „Eu am venit tocmai pentru că nu mi se pare că este o glumă. Ok, partea bună este că nu s-a întâmplat nimic, pentru că ei erau baricadați în casă. Problema pe care eu mi-am pus-o a fost: «Ce sens mai are să mai meargă la munte?». Repet, casa nu era în vârf de munte, casa era la două străzi de centrul orașului Sinaia”.

„I-am lăsat 6 zile acolo, în speranța că se va remedia situația. Între timp, se pare că ursul și-a făcut culcușul chiar în curtea vilei, sub un balcon. Venea în permanență, zi sau noapte. Ne bazam cumva pe câini că vor auzi ceva și ne vor da un semnal de alarmă. Nu s-a întâmplat. Câinii nu au simțit prezența urșilor. Ursoaica și puiul stăteau numai pe terasă.

S-au jucat inclusiv în piscina gonflabilă pe care am pregătit-o pentru copii. Drept urmare, au stat 6 zile în casă. (…) Urșii atacă și animalele din gospodării. Sunt foarte mulți săteni care trăiesc doar din creșterea acestor animale. (…)

Nu există legi în acest sens. Dacă autoritățile sunt chemate, nu au ce să facă. Încearcă să sperie ursul. Este o problemă națională că defrișăm masiv. Urșii sunt prea mulți, asta este o altă problemă, că s-a permis înmulțirea lor excesivă”, a mai spus Alina Pușcaș.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter