De ce i-a fost retras titlul regal Principelui Nicolae

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 10 noiembrie 2017, 10:26
În anul 2015, la propunerea Regelui Mihai și cu aprobarea Consiliului Regal al Coroanei, Principelui Nicoale i-a fost retras titlul regal și calitatea de succesor la tron, cu toate că, în urmă cu doar 5 ani, însuși suveranul îi acordase statutul.

Astfel, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a devenit numit  simplu Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills. Conform comunicatelor de presă transmise de Familia Regală în acea vreme, cauza care a determinat renegarea sa a fost comportamentul neadecvat și nedemn pentru un reprezentant al Casei Regale, fără, însă, a se puncta un motiv anume.

Regele Mihai si Principele Nicolae

Fostul Principe Nicolae, după o relație pe care a avut-o cu o tânăra în Marea Britanie, țară în care acesta a locuit o bună parte din viață, s-a reîntors în România unde se presupune că s-a iubit cu Nicoleta Cîrjan, o colegă cu care împărțea aceași pasiune, și anume ciclismul. Aceasta a rămas însărcinată, însă Principele Nicolae nu a dorit să recunoască copilul, decât în urma unui test de paternitate, test pe care, însă, Nicoleta Cârjan l-a refuzat. Se pare că acesta a fost motivul fundamental ce l-a determinat pe Regele Mihai să-i retragă drepturile și titulatura regală.

Regele Mihai si Principele Nicolae

Aflat pe patul de moarte, Regele Mihai a refuzat să-l vadă pe nepotul său pentru ultima oară. Din declarația fostului Principe Nicolae reiese, însă, că aceasta a fost voința Familiei Regale și nu a bunicului său, de care acesta a fost foarte apropiat și care, cu siguranță, ar fi vrut să-și ia rămas bun de la nepotul său.

Regele Mihai si Principele Nicolae 1

„Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge” – este mesajul care însoțește fotografia pe contul de Facebook al fostului Principe Nicolae

Citește și – Cine este și cum arată logodnica fostului Principe Nicolae al României

Citește și – Declarația șocantă a Principesei Elena despre fiul său, Nicolae

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter