De ce fiicele ducilor de Sussex nu vor moșteni titlul nobiliar

De Oana Dinu, pe
Dacă prințul Harry și soția sa, Meghan, vor avea fete, acestea nu vor fi prințese sau ducese. Uite de ce fiicele ducilor de Sussex nu vor moșteni titlul nobiliar.

Dacă prințul Harry și soția sa, Meghan, vor avea fete, acestea nu vor fi primi titlul de prințese sau ducese de Sussex. Titlul va dispărea odată cu ei dacă aceștia nu vor avea băieți, scrie TheSun.

Dacă în noua lege a succesiunii la tron adoptată în 2013 nu se mai ține cont de gen, ci de data nașterii, în ceea ce privește celelalte titluri din familia regală sunt favorizați moștenitorii de sex masculin. Datorită acestor reglementări, prințesa Charlotte, fiica prințului William și al lui Kate Middleton, a rămas a patra în linia succesiunii la tron, înainte fratelui ei cel mic, prințul Louis.

Acest sistem de titluri a fost introdus pentru prima oară în familia regală de către regele George al V-lea, în 1917.

În 2017, după moartea baronului Braybrooke, niciuna dintre cele 8 fiice ale sale nu a putut moșteni titlul sau domeniul pe care-l avea la Essex și care i-a revenit unui văr îndepăratat.

Orice copil al cuplului regal Harry și Meghan va avea titlul de lord sau lady, dacă regina Elisabeta a II-a nu va interveni așa cum a făcut în cazul copiilor ducilor de Cambridge.

Citește și:

Tiberiu Albu, câștigătorul de la Vocea României, s-a însurat. Cum arată soția lui

Un preot a primit un mesaj sexy de la un necunoscut. Răspunsul lui a devenit viral pe internet

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter