De ce a renunțat Boris Johnson la cariera de jurnalist

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 februarie 2021, 10:51
Premierul britanic Boris Johnson a vorbit despre motivul pentru care a renunțat la cariera de jurnalist în favoarea politicii. 

În timpul unei vizite la o școală din Londra, Boris Johnson (56 de ani), a dezvăluit motivul pentru care a renunțat la jurnalism și a ales să intre în politică.

”Să fii jurnalist e formidabil, e un lucru formidabil. E o meserie grozavă, dar problema este că uneori te găseşti în situaţia de a-i abuza, de a-i agresa pe oameni. Nu că vrei să faci asta, dar îi critici. Și uneori poţi să te simţi un pic vinovat pentru că nu te-ai pus în situaţia celui pe care îl critici” – a mărturisit premierul Marii Britanii.

Citește și: Logodnica lui Boris Johnson a născut un băiețel

Boris Johnson și-a început cariera de jurnalis la The Times, cel mai vechi ziar din Marea Britanie, însă a fost concediat după ce a inventat un citat. S-a angajat apoi la Daily Telegraph, pe postul de corespondent la Bruxelles, criticând dur Uniunea Europeană. Mai târziu, a fost unul dintre liderii campaniei care a susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Chiar dacă a intrat în politică, nu a renunțat la cariera de jurnalist. Era atât redactor-șef la revista Spectator, cât și membru al parlamentului. În mai 2008 a intrat în cursa electorală pentru primăria Londrei, pe care a câștigat-o. Și-a păstrat funcția până în 2016. Din 24 iulie 2019 este prim- ministrul Regatului Unit.

Citește și: Alex Dima, de la teolog la jurnalist. Ce nu știai despre reporterul de la „România, te iubesc”

A continuat să scrie și articole, unele dintre ele extrem de controversate. În 2018, Boris Johnson le-a comparat pe musulmancele care poartă vălul integral cu nişte cutii poştale sau cu spărgătorii de bănci, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter