Londra, acuzată că a ascuns noua tulpină de coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:32

Oficialii londonezi sunt acuzați de un expert italian în sănătate că au ascuns în mod intenționat noua tulpină de coronavirus.

Expertul virusolog Walter Ricciardi, care consiliază executivul de la Roma, a criticat Londra pentru că „a păstrat tăcerea” timp de luni de zile în ceea ce privește noua tulpină de coronavirus.

„Confruntat cu această nouă variantă, care este probabil deja prezentă în Italia, mi-e teamă că restricțiile severe sunt inevitabile”, a zis Ricciardi, conform Libertatea. „Ce mă înfurie este faptul că britanicii știau din septembrie că această variantă este în circulație. Au păstrat tăcerea, nu ne-au avertizat. Acum avem nevoie de un lockdown. Sau cel puțin de măsuri serioase”.

Londra nu a răspuns criticilor, însă premierul Boris Johnson a ținut să sublinieze că guvernul său a răspuns rapid în fața noii probleme. „Sper că toată lumea poate vedea că imediat ce am fost informați la guvern cu privire la capacitatea de transmitere a acestei noi tulpine, am oferit toate informațiile necesare Organizației Mondiale a Sănătății”, a zis premierul. „Și am luat măsuri prompte și decisive pentru a opri răspândirea acestei variante în Marea Britanie”.

Noua variantă a virusului, B.1.1.7, a apărut pe 20 septembrie, la un pacient din Kent. Codul genetic colectat atunci a fost însă identificat pentru prima dată la mijlocul lui octombrie. Însă guvernul britanic a oferit primele informații cu privire la noua variantă a virusului abia pe 14 decembrie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter