Dalai Lama a fost internat în spital din cauza unei infecții respiratorii

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 10 aprilie 2019, 13:27
Liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, a fost internat în spital din cauza unei infecții respiratorii. Acesta a ajuns pe mâinile medicilor după ce a acuzat dureri pectorale.

Potrivit secretarului personal al lui Dalai Lama, acesta a fost transportat la un spital din New Delhi, marți dimineață, din cauza unei „tuse ușoare”.

Medicii spun că nu este nimic îngrijorător. Nu este atât de grav”, a spus secretarul personal al liderului spiritual tibetan, citat de Reuters.

Acesta a precizat că Dalai Lama a fost diagnosticat cu o infecție respiratorie și va urma un tratament timp de câteva zile.

Dalai Lama, care a primit premiul Nobel pentru pace în anul 1989, este o personalitate apreciată în întreaga lume. Acesta trăiește în exil încă din 1959, după eșecul unei revolte tibetane față de regimul chinez.

El nu s-a mai întâlnit cu niciun lider al lumii din 2016, multe guverne manifestând o precauție în ceea ce privește invitațiile către acesta, de teamă să nu strice relațiile cu puterea de la Beijing.

Totuși, discursurile liderului spiritual au rămas foarte populare.

Cel de al 14-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, s-a născut pe 6 iulie 1935. A devenit Dalai Lama în februarie 1940, iar în 2011 s-a retras din acțiunile politice.

A călătorit în toată lumea ținând discursuri despre diverse subiecte, precum bunăstarea tibetanilor, mediu, economie, drepturile femeilor, non-violență, fizică, astronomie și budism.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter