Klaus Iohannis: „Fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital”

De Unica.ro, pe
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că românii ar trebui să se vaccineze anti-COVID-19, în contextul în care tulpini mai contagioase ale virusului circulă.

Iohannis a spus că în România, campania de vaccinare a fost un succes, însă că interesul scăzut din prezent pentru vaccinare poate duce la o vulnerabilitate în fața noilor forme de SARS-CoV-2. El a mai spus că românii ar trebui să se vaccineze pentru a nu risca să ajungă la spital cu forme grave ale bolii.

„Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri”, a explicat președintele, citat de Digi24. „Am avut și noi al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost un succes, practic am oprit pandemia”.

Citește și: Valeriu Gheorghiţă: „La sfârşitul lunii august, 9 din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpina Delta“

Citește și: Rusia s-ar confrunta cu o nouă variantă de COVID-19: „A venit o nouă mutaţie, o nouă tulpină este activă”

Citește și: Avertisment OMS: Ar putea apărea „o constelație de mutații, în care vaccinurile își vor pierde eficiența”

Citește și: Metoda inedită prin care își pot recăpăta oamenii mirosul după infecția cu COVID-19

Președintele a explicat reducerea dorinței de vaccinare a românilor astfel: „Acum însă, faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare.”

Cu toate astea, Iohannis amintește oamenilor că „vaccinarea este vitală”. „Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie – noiembrie cu un al patrulea val?”, a spus acesta. „Pentru că virusul evoluează. Vedem că apar noi forme  ale virusului mai agresive care se răspândesc mai ușor. Părerea mea sinceră e că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital”.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter