Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din „Lia”, în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația cu Pavel Bartoș / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 februarie 2023, 09:54

Alexandru Ion face parte dintre actorii tineri care au avut norocul de a fi puși în valoare de roluri în proiecte importante. Acesta a avut o premoniție în ceea ce privește ascensiunea sa profesională, care, iată, se întâmplă fix la vârsta la care preconizase și el. În exclusivitate pentru UNICA.ro, interpretul lui Pavel din serialui “Lia, soția soțului meu” a povestit cum a ajuns să fie peste tot: în două filme pe marele ecran – “Taximetriști” și “Ramon” -, dar și pe micul ecran în serialul produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1. Omul care i-a deschis lui Alexandru drumul spre actorie era laborantul liceului din Alexandria, unde învăța, și care a fondat și o mica trupă de teratru, în care tânărul licean a avut ocazia să joace și să se joace cu diverse personaje.

Alexandru Ion se numără printre norocoșii care și-au transformat pasiunea în job. Iar acest lucru se vede din naturalețea cu care își interpretează personajele în proiecte atât pe marele ecran, cât și pe micul ecran.

Alexandru Ion, un actor pe val. Joacă în filmele “Taximetriști” și “Ramon”, dar și în serialul „Lia” de la Antena 1

“Nu știu cum fac, mă bucur că se întâmplă ceva ce am spus că o să se întâmple acum ceva vreme și anume că “o să explodez” la 35-36 de ani. Iată că se întâmplă, am 35 de ani, sunt aceste două filme: “Taximetriști” și “Ramon” și serialul „Lia, soția soțului meu”.

Îmi place să cred că este o consecință a rezilienței și a perseverenței și a faptului că, nu știu, am crezut că o să ajung într-un punct în care să fac film, pentru că admit că mi-am dorit în toată perioada asta în care am făcut foarte mult teatru, mi-am dorit foarte mult să fac și film. Și iată că se întâmplă și nu pot decât să mă bucur că se întâmplă asta într-un moment în care filmele românești primesc din ce în ce mai multă atenție și aduc din ce în ce mai mulți oameni în sălile de cinema și cred că ăsta este un lucru foarte bun”, ne-a spus Alexandru Ion.

Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din "Lia", în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația  cu Pavel Bartoș / Exclusiv

Cum a ajuns verișorul lui Pavel Bartoș în “Ramon”

Alexandru Ion a fost invitat de Pavel Bartoș, în urmă cu mulți ani, să se alăture distribuției primului său scurtmetraj. Prezentatorul “Românii au talent” (Pro TV) și-a văzut visul împlinit și primul lui lungmetraj “Ramon” este în cinematografe și este bineprimit de către public. În peliculă joacă și Alexandru Ion, care a prins un rol important, fiind verișorul lui Pavel Bartoș.

“La Ramon am fost la casting, deși am jucat în scurtmetrajul regizat de Pavel Bartoș “Romanian Tradition”  și ne știm de vreo 8 ani și lucrăm împreună în diverse contexte, în special la Ideo Ideis. Dar pentru “Ramon” am fost la casting, am dat probe ca toată lumea. Pentru “Lia” am fost la casting, dar fusesem într-un alt proiect al doamnei Ruxandra Ion  în “Sacrificiul”, acum câțiva ani, dar am fost tot așa la casting”, ne-a spus el, semn că a fost nevoie de fiecare dată de validare pentru rolurile respective.

De ce a sărit peste casting la “Taximetriști”

Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din "Lia", în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația  cu Pavel Bartoș / Exclusiv

Altfel au stat lucrurile la filmul “Taximetriști”, unde actorul îl interpretează pe Lică – un taximetrist, prototipul “băiatul de cartier”.  

“Pentru “Taximetriști”, nu am fost la casting pentru că “Taximetriști” filmul este adaptarea piesei de teatru scrisă în 2018, spectacolul se joacă la Apollo tot din 2018 și este un spectacol produs de Ideo Ideis Producții, de ONG-ul pe care l-am fondat atunci când eram în liceu împreună cu mai mulți prieteni și este producția Ideo Ideis în colaborare cu Apollo 111 și e făcut cu mulți prieteni. Am lucrat împreună la proiectul acesta, cu Bogdan, cu Adi Nicolae și atunci a fost un drum la care am plecat împreună și de asta nu am dat casting”, a povestit, pentru UNICA.ro, Alexandru Ion.

Citește și:  Alexandru Ion, actorul din serialul „Lia”, s-a logodit. Și-a cunoscut iubita pe o aplicație de dating / Exclusiv

Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din "Lia", în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația  cu Pavel Bartoș / Exclusiv

De ce merge actorul Alexandru Ion rar cu taxiul

Pe marele ecran, Alexandru Ion a intrat în pielea unui taximetrist, reușind să scoată la suprafață umanitatea personajului său, Lică.

“Cred că principala provocare a fost să mă duc dincolo de manifestările flamboaiante și foarte agresive pe alocuri și să găsesc o zonă, care, de altfel, există în text, să scot la suprafață sensibilitatea și palierul ăsta de om bun pe care Lică îl are”, a subliniat el.

În viața de zi cu zi, actorul nu este client de taxi sau uber decât în situații excepționale. Alexandru Ion  ne-a explicat ce a generat această situație: “Nu aș putea spune că am avut întâmplări notabile, pentru că circul destul de rar cu taxi sau cu uber, probabil din ceva ce se revendică din copilărie și adolescență. Fiind crescut în provincie, când veneam în București, mersul cu taxi era mai degrabă ceva ce genera anxietate, pentru că niciodată nu știai dacă o să te ocolească sau dacă o să ai bani suficienți pentru cursă sau dacă o să fie așa un schimb de energii foarte dubios”.

Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din "Lia", în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația  cu Pavel Bartoș / Exclusiv

Laborantul de la liceu l-a atras în cursa spre actorie

Alexandru Ion nu a avut un mentor care să îi îndrepte pașii spre meseria care astăzi îi aduce succese pe bandă rulantă.

“De la 18 de când am venit la UNATC, am dat admitere la facultate și m-am mutat aici din Alexandra ca să studiez actorie”, ne-a spus el. Cel care l-a atras în cursa spre actorie și căruia Alexandru Ion îi rămâne recunoscător a fost un angajat de la liceu, care a iubit foarte mult arta teatrală.

“Nu aș putea spune că am avut un mentor, dar există un om extrem de important în alegerea pe care am făcut-o și în parcursul acesta și anume un domn care, din nefericire, nu mai este printre noi. Numele lui era Eugen Ilie și era laborantul liceului la care mergeam în Alexandria și care coordona o mică trupă de teatru în acest liceu, trupă de teatru în care am intrat și unde am descoperit dorința de a face actorie”, a declarat, pentru UNICA.ro, Alexandru Ion.

Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din "Lia", în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația  cu Pavel Bartoș / Exclusiv

Alexandru Ion și rețeta de succes în actorie

Interpretul lui Pavel din serialul “Lia, soția soțului meu” consideră că munca are un rol esențial spre culmile succesului, principiu valabil de altfel în orice domniu.

“Nu cred că există un moment în sine care a fost greu și pe care să îl pot identifica. Realitatea este că și dacă ești de părere că ești talentat, măsura acestui talent până la urmă se dă în raport cu publicul și cu industria. Cred că șansa este într-adevăr legată de providență, dar cred că ține foarte mult și de muncă și de perseverență și de reziliență. Momentele grele sunt mai degrabă o sumă de mici momente de deziluzii, de nefericiri pentru că nu am luat un casting sau nici măcar nu am fost chemat la un anume casting, care toate aceste mici deziluzii luate și momentele puse unul lângă altul constituie un moment dur, dar nu aș putea să mă gândesc la un anume moment care m-a destabilizat profund”, a mai spus actorul pentru UNICA.ro.

Citește și:  Alexandru Ion, despre personajul din serialul Lia: „E un pic papagal”. Ce meserie ar fi ales dacă nu era actor / Video Exclusiv

Cum a ajuns Alexandru Ion, actorul din "Lia", în lumina reflectoarelor și ce spune despre relația  cu Pavel Bartoș / Exclusiv

Sursa foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter