Cristina Turcu Preda, după 29 de ani de relație cu soțul ei: “Este omul care mi-a fost dăruit de Dumnezeu” / Interviu exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 ianuarie 2023, 18:17

Cristina Turcu Preda, cunoscuta cântăreață de muzică populară, ne dezvăluie detalii exclusive despre relația pe care o are cu soțul ei cu care, în 2021, a făcut nunta de argint.

Cristina Turcu Preda ne dezvăluie, într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, detalii neștiute despre viața ei de familie, despre soțul și fiica ei, Iuliana. Cunoscuta cântăreață mărturisește că, atunci când l-a văzut pe cel care avea să-i devină soț, a fost dragoste la prima vedere și spune, cu mândrie, că fiica lor i-a moștenit talentul, iar cea mai recentă piesă a ei este un real succes.

Cristina Turcu Preda, despre soțul ei: „A fost dragoste la prima vedere”

Cristina Turcu Preda ne povestește despre mama ei, pe care o numește o adevărată luptătoare și își amintește cu nostalgie de tatăl ei, pe care l-a pierdut când era foarte mică. De asemenea, în cadrul interviului, cunoscuta cântăreață își aduce aminte de prima zi în care urcat pe scenă și a început să plângă din cauza emoțiilor, recunoaște că nu este ranchiunoasă, dar nu poate ierta chiar tot și ne spune care este cel mai mare hobby al ei.

“În Iulian nu mi-am găsit doar marea dragoste, mi-am găsit marea chemare”

În 2021 ai făcut nunta de argint împreună cu soțul tău, Iulian Preda. Care simți că a fost cea mai mare provocare a căsniciei voastre?

Sunt o fire discretă în ceea ce privește viața personală, dar da, în 12 septembrie 2021, ne-am reînnoit jurămintele la biserică, după 25 de ani de la nunta noastră. 

Îți mai aduci aminte de prima întâlnire?

Pe soțul meu, Iulian, l-am cunoscut la un eveniment privat unde cântam. A fost dragoste la prima vedere. În Iulian nu mi-am găsit doar marea dragoste, mi-am găsit marea chemare. Este omul care mi-a fost dăruit de Dumnezeu, este omul cu care iată că împart cu drag fiecare zi a vieții, de aproape 29 de ani. Ne completăm unul pe celălalt, ne ajutăm pe toate planurile, am avut și am cea mai mare susținere din partea lui pe plan profesional. Este omul care mi-a înțeles meseria, este un om foarte echilibrat și foarte bun.

Cristina Turcu Preda, după 29 de ani de relație cu soțul ei: “Este omul care mi-a fost dăruit de Dumnezeu” / Interviu exclusiv
Cristina Turcu Preda alături de soțul ei. Sursă foto: Arhivă personală

Cristina Turcu Preda dezvăluie secretul unei căsnicii de durată: “Într-o familie nu-i totul roz întotdeauna”

Când vă mai certați din diverse motive, cine cedează primul?

Suntem o familie normală, la temelia căsniciei noastre a stat comunicarea, încrederea și respectul. Fără toate acestea la un loc nu există o relație bună în căsnicie, nu poți să reziști. Într-o familie nu-i totul roz întotdeauna. Dar, din fericire, nu am ajuns în momente mari de cumpănă. Amândoi am înțeles că ne este bine împreună, că oricât de mici sau mari ar fi problemele, amândoi le putem depăși. Ca-n orice familie există discuții, dar în cazul nostru trec foarte repede, soțului meu îi place să fie un gentleman și cedează repede, eu fiind mai încăpățânată. Iar, când au fost discuții în familie, în niciun caz nu au pornit de la gelozie.

Nu-mi poate spune nimeni că într-o familie, într-o căsnicie, poate exista numai lapte și miere. Important este să treci cu vederea certurile, să nu iei decizii pripite, să stai să calculezi totul și să pui în balanță. În vremurile de astăzi, viața nu este tot timpul frumoasă, dar tocmai pentru asta și pentru toate încercările îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că puteau fi mai grele, dar, cu siguranță, le-am primit doar pe acelea pe care le-am putut duce…. m-am călit cu fiecare zi, în fiecare zi.

Ce relație are cântăreața cu fiica ei: “Își construiește viața așa cum își dorește și eu sunt de acord cu lucrul acesta”

Când fiica ta, cunoscută sub numele de scenă ca Julianne P, a decis să urmeze tot o carieră artistică ce i-ai spus, ce sfat i-ai dat?

Iuliana, fiica mea, și-a descoperit pasiunea în muzică și a studiat în Anglia business-lege și relații internaționale, s-a întors în țară, a mai terminat cursurile unei facultăți de management din București, are un serviciu în București, face impresariat artistic, iar mai nou face și muzică. Are 27 de ani și își construiește viața așa cum își dorește și eu sunt de acord cu lucrul acesta. A reușit să imprime și să lanseze patru piese cu videoclip: Solos, Cea mai scumpă piatră, Vin acasă de Crăciun si Taj mahal.

Cum a fost primită de public cea mai recentă piesa?

Spre surprinderea noastră și a publicului,  acestă piesă „Taj Mahal” a prins foarte bine și repede, fiind difuzată pe mai multe posturi de radio din Turcia, SUA, Indonezia, Azerbaidjan,  Saint Vicent and Grenadine, Italia, Australia, Spania și Republica Dominicană. Mă bucur din inimă că muzica ei ajunge la atâtea suflete din toată această lume.

Cristina Turcu Preda, după 29 de ani de relație cu soțul ei: “Este omul care mi-a fost dăruit de Dumnezeu” / Interviu exclusiv
Crsitina Turcu Preda si Iuliana Preda. Sursă foto: Arhivă personală

Este o bucurie sufletească că într-un final Iuliana cântă, că până la urmă este un dar de la Dumnezeu pe care nu oricine îl poate avea dar trebuie să muncească foarte, foarte mult. Cum spunea marele George Enescu, 10% talent și 90% muncă. 

“Iuliana are o personalitate echilibrată, este foare ambițioasă, onestă, și prietenoasă”

Cum ai fost ca mamă, când era Iuliana mică?

Iuliana are o personalitate echilibrată, este foare ambițioasă, este foarte corectă, onestă, prietenoasă, este o persoană de încredere, are un suflet mare și bun, uneori chiar exagerat de bun. Ca mamă, mi-am dorit să fac tot ce e mai bine pentru copilul meu astfel încât ea să crească sănătoasă, fericită, responsabilă și conștientă de sine.

Misiunea mea a fost să fiu iubitoare, protectivă și de a fi responsabilă de viața copilului meu. Am fost o mamă permisivă, dar a fost crescută în spirit și dragoste de Dumnezeu, am făcut-o să înțelegă să nu își piardă credința în Dumnezeu, pentru că asta m-a ajutat și pe mine în cumpenele vieții. Orice mamă pentru fiica ei nu vrea decât să o vadă sănătoasă, fericită, iar omul lângă care ar trebui să rămână o viață, să o merite.

Cristina Turcu Preda, pe scenă de la 15 ani: “Când am pășit pe scenă și am văzut un public numeros am plâns”

Ai debutat la 15 ani, la o nuntă. Îți mai aduci aminte emoțiile de atunci, o întâmplare?

Pentru mine, drumul meu în lumea cântecului a fost trasat de Dumnezeu. Fiecare om care se naște pe pământ vine ca un mesager și cu o misiune. Misiunea mea a fost să cânt. Am început din primii ani, la modul copilăresc bineînțeles. Am participat la toate concursurile școlare, dar la vârsta de 15 ani a fost prima mea apariție ca solist vocal. Îmi amintesc cu drag, cântam la o nuntă în Comuna Teiu, Jud Argeș. Când am pășit pe scenă și am văzut un public numeros, o mulțime de nuntași, am avut cele mai mari emoții și am plâns. Era primul meu eveniment de acest gen, unde de altfel mi-am câștigat și primii mei bănuți.

Și de atunci ai decis că asta vei face, vei cânta.

De atunci cântecul popular nu este doar o profesie, ci și o bucurie a spiritului, o stare deosebită pe care încerc să o transmit cum știu eu mai bine publicului spectator prin cântecele mele. De-a lungul carierei mele am învățat ce înseamnă să fii artist, să treci pe acest traseu al carierei artistice cu demnitate, să păstrez decența repertoriului și a mea ca artist. Am învățat tot ceea ce sunt astăzi ca artist. 

“Nimeni nu este vinovat pentru că tu ai o problemă, trebuie să fii artist”

Ești o fire mai emotivă?

Total opus aparențelor, sunt o fire extrem de emotivă și din acest motiv nu voi scăpa niciodată de emoții pentru că tot timpul sunt într-un examen, iar acel examen este când apar în fața publicului, a oamenilor, indiferent de eveniment, pentru că și eu sunt înainte de toate om. Uneori nu sunt în formă vocală, alteori poate sufletul plânge, dar trebuie să treci peste aceste lucruri, să faci față pentru că nimeni nu este vinovat pentru că tu ai o problemă. Trebuie să fii artist.  Consider că orice interpret, artist, indiferent de valoarea lui cât de sus este, tot are emoții. Este imposibil să nu ai. Acestă fire am moștenit-o de la mama.

Cristina Turcu Preda, despre mama ei: „Este îngerul păzitor al vieții mele”

Ce înseamnă mama ta pentru tine?

Mama este îngerul păzitor al vieții mele. Este cea mai minunată ființă din lume, pentru că o mamă nu își poate schimba sufletul niciodată. A fost o luptătoare adevărată. Ea ne-a pregătit pentru viață, ea ne-a dat încredere și ne-a făcut să fim oameni puternici.  Mama ne-a făcut sa înțelegem că o viață perfectă nu constă în bani, ei te ajută doar să o întreții.

Ne-a făcut să înțelegem că o viață perfectă si frumoasă înseamnă să ai persoane care să îți fie mereu alături la bine și greu, să ai acele persoane lângă tine care te fac să zâmbești, că o viață perfectă înseamnă să ai tu o inimă bună și să încerci să ajuți pe alții.  Nu cred că aș avea cuvinte să o descriu pe mama așa cum este. Dar, cum îmi place mie să spun, eu am doi, Dumnezei. Unul este al nostru al tuturor, iar celălalt, pentru mine, este mama.

Cristina Turcu Preda, după 29 de ani de relație cu soțul ei: “Este omul care mi-a fost dăruit de Dumnezeu” / Interviu exclusiv
Cristina Turcu Preda și mama ei. Sursă foto: Arhivă personală

Artista a rămas orfană de tată în copilărie

Îți mai aduci aminte cea mai frumoasă amintire alături de tatăl tau? Știu că l-ai pierdut de mică.

Mama a trebuit să țină loc și de tată. Din păcate el s-a prăpădit de foarte tânăr, eu și fratele meu eram foarte mici, pe-atunci aveam 8 și 9 ani, dar mi-l amintesc pe tata un pe om corect și demn, iar eu și fratele meu eram lumina ochilor lui. 

“Fac parte din categoria celor care au avut o copilărie frumoasă”

Cum erau vacanțele pe care tu și fratele tău le petreceați la bunici?

Pot spune că fac parte din categoria celor care au avut o copilărie frumoasă. Îmi aduc aminte, copii fiind, eu și fratele meu, toate vacanțele școlare le petrecem la țară la bunici. Acolo era raiul nostru, acolo era copilăria noastră, acolo ne simțeam cei mai iubiți și răsfățați de bunicii noștri. Cea mai frumoasă pentru noi era vacanța de iarnă, atunci când iernile erau extraordinar de frumoase, cu zăpadă mare, cu obiceiuri frumoase de Crăciun și Anul Nou.

Cum reușește să treacă peste greutăți Cristina Turcu Preda: “Pentru mine, puterea interioară este cea mai mare” 

Care a fost cel mai urât moment din viața ta?

Când am avut sau am o perioadă mai grea, atunci când sunt supărată, îmi spun singură că pot merge mai departe și că pot trece orice obstacol. Pentru mine, puterea interioară este cea mai mare și în ea îmi găsesc forța să merg mai departe. Iar puterea mea interioară înseamnă credință, înseamnă iubire, înseamnă nădejde. Astea îmi conferă tăria si forța  de a trece prin lume și de a înfrunta tristețile și obstacolele care se abat asupra mea. Important este ca tu să mergi mai departe, înainte, în ciuda tuturor obstacolelor apărute în cale, găsindu-ți forța undeva în tine, te ridici și cu curaj mergi mai departe! 

Care este cea mai importanta calitate a ta si cel mai mare defect?

Sunt o fire optimistă, puternică, luptătoare și ambițioasă. Nu cunosc sentimentul de ură și invidie. Nu sunt ranchiunosă, dar nu iert lucrările care nu se pot ierta, le trec cu vederea, dar țin cont de ele în continuare. Sunt o fire deschisă, foarte sufletistă, extrem de sufletistă, îmi place să ajut oamenii fără a întreaba ce primesc. Sunt deseori prea directă și asta îi șochează pe cei care nu mă cunosc foarte bine, sunt omul care spun lucrărilor pe nume, urăsc și detest minciuna și fățărnicia. 

Cristina Turcu Preda: “Am învățat că de la oameni nu trebuie să ai așteptări”

Și cel mai mare regret?

Am avut foarte multă și mare încredere în oameni,  în special pe cei pe care i-am avut aproape și de la ei mi-am luat-o. Dar, cu trecerea timpului, am învățat că de la oameni nu trebuie să ai așteptări. 

Ce nu știe lumea despre tine?

Am o mare pasiune să colecționez costume populare vechi. Recondiționez costume populare vechi, îmi creez texte și melodii, iubesc și îmi plac animalele, citesc foarte mult. 

După o periodă mai grea, cum îți găsești echilibrul?

Nu uit să îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi, îi sunt recunoscătoare pentru faptul că m-am trezit sănătoasă încă o dimineață și că pot să mă bucur de viață și de darurile lui Dumnezeu. Azi prețuiesc mai mult ca ieri tot ce sunt, tot ce fac și tot ce am primit. Mulțumesc din inimă Măriei Sale, Publicul, pentru ceea ce sunt astăzi. 

Cum se menține în formă și ce spune despre operațiile estetice: “Singurul lucru pe care îl fac zi de zi este mersul pe jos”

Ești pro sau contra operatiilor estetice?

Ca artist, am obligația ca atunci când urc pe scenă să arăt bine. Țin cont de kilogramele pe care le am, sunt atentă ce mănânc. Recunosc, sunt comodă și nu îmi place să fac sport, prefer să mă abțin de la mâncare. Singurul lucru pe care îl fac zi de zi este mersul pe jos.  Unde locuiesc, am în apropiere un parc și în fiecare zi câte o oră, alături de soțul meu, îl iau la pas sau alerg. 

Merg la saloanele de întreținere corporală, merg la masaje de întreținere facială, dar sunt adepta că trebuie să întrețin, nu să modific pentru că nu vreau să ajung niciodată în stadiul de a nu mă mai recunoaște. Pentru mine frumusețea nu înseamnă doar chipul, ci și sufletul pe care îl ai, cum vorbești, cum privești, atitudine și character.

Ce planuri ai pentru anul 2023?

Proiecte și planuri sunt foarte multe propuse, important este că dacă am sănătate, tihnă și pace, reușesc pe toate să le duc la final. Unul doar în mod special, lansarea unui nou album discografic. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter