Exclusiv. Ce spune Cove despre noua emisiune de la Prima TV și asocierea lui cu Dan Negru: „Să nu uităm însă…”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Luni, 05 decembrie 2022, 11:30

Gabriel Coveșeanu, cunoscut publicului din România drept Cove, a oferit un interviu în care a vorbit despre cea mai nouă emisiune pe care o va prezenta la Prima Tv, alături de Diana Bart. Printre altele, actorul a vorbit și despre actorie, familie și planurile pe care le are pentru sărbători.

Emisiunea-concurs va fi difuzată de Prima TV de luni până joi, de la 19.15. Pentru a-și adjudeca premiul cel mare, telespectatorii trebuie să descarce gratuit aplicația „Primii câștigă” din Apple Store și Google Play și să urmărească Prima TV.

Cove și Diana Bart vor prezenta un nou quiz-show la Prima TV

Telespectatorii vor răspunde la 10 întrebări de cultură generală care vor apărea doar pe micul ecran. Fiecare întrebare va avea 4 variante de răspuns, dintre care una singură este corectă.  Participanți vor avea la dispoziție 10 secunde de la momentul afișării acestora pe ecranul device-ului, pentru a răspunde la întrebare. Răspunsul este apoi transmis de către telespectatori de pe device-ul utilizat.  

„Sincer, ne bucurăm să intrăm în casele telespectatorilor noștri fix în Ajun de Moș Nicolae. Aducem în dar premii în bani pentru cei care sunt rapizi și știu să răspundă corect. Câștigători vor fi primii 5 participanți care răspund cel mai rapid la ultima întrebare și au răspuns corect la toate cele 10 întrebări. Toți concurenții pot juca până la finalul concursului, când vor află dacă au fost sau nu eliminați pe parcurs și care sunt răspunsurile corecte la toate întrebările”, a spus Cove în exclusivitate pentru unica.ro.

Au existat voci care asociază apariția quiz show-urilor pe tot mai multe posturi TV cu emisiunea lui Dan Negru și succesul înregistrat de Kanal D. E sau nu loc pentru toată lumea pe “sticlă” și nu numai? Ce crezi?

Evident! Românii sunt inteligenți și dornici de acest tip de show. Dan face o treaba foarte bună. Să nu uităm însă că primul show de acest fel, „Vrei să fii milionar”, prezentat de Virgil Ianțu a fost aici, la Prima TV.

Citește și: Exclusiv. Diana Bart dezvăluie secretul pentru un ten perfect: „Costă 20 de lei”

Care este cea mai mare calitate a Dianei Bart?

Ambiția. Rar am văzut un om cu atâta determinare cum are Diana.

Gabriel Coveșeanu, viața de pe scena Teatrului Ion Creangă

La ce format pe care l-ai prezentat în trecut te-ai întoarce, fără să te gândeșți, chiar și mâine?

Îmi va rămâne veșnic în inimă emisiunea „Surprize, surprize”. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe ale vieții mele.

Ai primit de curând o veste pe care o așteptai cu nerăbdare: veți începe renovarea Teatrului Ion Creangă. Care este prima amintire pe care Gabriel Coveșeanu o are pe scenă de acolo?

Emoția. Fără margini, pe care am simțit-o când m-am angajat actor aici. Apoi, bucuria. Celor mari și celor mici, deopotrivă. Teatrul Ion Creangă e parte din mine, din inima mea. Am colegi senzaționali și cei mai tari spectatori pe care și-i poate dori un actor. Iar vestea legată de renovare ne-a făcut tuturor din 2022 un an mai frumos.

Îți mai aduci aminte de primul tău rol primit?

Sincer, nu. Am jucat și în Facultate mult, am repetat în spectacole. Fiecare rol a însemnat pentru mine fericirea de a aduce trăiri în sufletele spectatorilor. Ce poate fi mai frumos? Am jucat în Soldățelul de plumb, regia Attila Vizauer, Dănilă Prepeleac, regia Boris Petrof, Albă că zăpadă și Peripețiile vrăjitoarei Meg, regia lui Cornel Todea, Prinț și cerșetor, regia Constantin Dicu, Sânziana și Pepelea, regia Mihai Manolescu și în multe altele.

A existat vreun rol pe care ți-ai fi dorit să-l joci, dar pe care nu ai putut să-l primeșți?

Da, un rol care să mă distribuie alături de actorul meu preferat, Robert de Niro. Nu s-a întâmplat încă, dar speranța moare ultima.

Ce vor să devină copiii lui Cove: Îl aștept pe la 18 ani să văd ce mai zice.

Mai vor copiii din ziua de azi să devină actori?

Desigur! Mai ales cei care ne trec pragul. Unii sunt  foarte talentați, sunt dezinvolți, ne luptăm cu ei să nu urce pe scenă. Cred că meseria asta are viitor de aur.

Mai în glumă, mai în serios ai spus, la un moment dat, că fiul cel mare vrea să devină actor, iar cel mic – clovn. Și-au mai schimbat între timp opțiunile?
 
S-au mai schimbat. Mai ales la cel mic. Care vrea să fie ba pompier, ba polițist, ba doctor. Îl aștept pe la 18 ani să văd ce mai zice.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

În cazul tău, actoria sau televiziunea? Care este mai aproape de sufletul tău și de ce?
 
E ca și cum m-ai întrebat ce copil iubesc mai mult. Nu se exclud cele două, se completează perfect. Și îmi împlinesc existența și îmi aduc bucurie în egală măsură. Cred că sunt un norocos că le pot experimenta și trăi pe amândouă.

Ai avut momente în care ți-ai dorit să renunți la vreuna dintre ele?

Nu! Așa bine au mers mână în mână, încă nu m-au „deranjat” niciodată. Fiecare dintre cele două domenii mi-au prilejuit întâlniri cu oameni memorabili care m-au ajutat să devin și mai bun.

Ți-a “fugit” vreodată scenă de sub picioare? Au fost momente în care te- a luat valul datorită succesului?

Bună întrebare. Eu sunt, de fel, destul de cerebral. Așa că nu mi-am luat-o în cap. Bine, nu e timpul trecut. Sper însă că imbătrânesc și devin mai ințelept.

Ce își dorește Cove de la noul an

Suntem în prag de sărbători, cum vei petrece Crăciunul și Revelionul?

Crăciunul acasă, cu cei dragi. E timpul pentru familie și abia aștept să vedem ce surprize are Moșul în desagă pentru mine. De Revelion nu știu încă. Sperăm să fugim undeva la munte.

Dacă ai face o retrospectivă a lui 2022, câte dintre lucrurile pe care ți le- ai propus la început de an s-au împlinit și ce dorințe ai de la 2023?

A fost un an bun. Încep un show nou de televiziune, renovez teatrul, copiii sunt sănătoși, acasă e liniște și fericire. 2023 ar fi bine să îmi întreacă toate așteptările. Și să îmi aducă vacanțe mai multe.

„Primii câștigă”, emisiunea pe care Cove o va prezenta alături de Diana Bart, este un show unic de televiziune și, din 5 decembrie, 4 zile pe săptămână, de luni până joi, de la 19.15 pasionații de quiz show-uri vor putea participa de pe telefon, tabletă, de oriunde s-ar afla, în fața televizorului sau urmărind Prima TV de pe alt dispozitiv. În luna decembrie, Prima TV implineste 25 de ani de existență.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter