Cove, un tată strict sau permisiv? “Este foarte important să comunici cu copilul tău ori de câte ori se întâmplă ceva”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Luni, 23 august 2021, 15:06

Cove, mult îndrăgitul prezentator al emisiunii „Vorbeşte lumea” ne-a dezvăluit de curând că se consideră un tată răbdător atunci când vine vorba despre cei doi fii, Bogdan Matei şi Mihai Răzvan. Cei doi au multă energie și, fără îndoială, își doresc să se bucure de cât mai multe clipe fericite împreună.

Vedeta ne-a mărturisit că deși are un program extrem de încărcat, încearcă să le dedice copiilor cât mai mult timp, desfășurând împreună o serie de activități cu ajutorul cărora să se cunoască şi să îi ajute să se formeze cât mai bine.

Citește și:
Cleopatra Stratan și Edward Sanda s-au cununat religios! Ce ținute au purtat mirii
Ioana Ginghină critică învățământul din România. „Vrem școli ca în alte țări, dar deocamdată nu se poate”
Andra a împlinit 35 de ani. Cum arăta solista când s-a lansat
Cristina Ich, incident neplăcut la aeroport: „Îmi vine să plâng de nervi”

Întrebat de echipa UNICA cât de bine comunică cu băieții lui și cum reacționează când li se spune nu, Cove ne-a mărturisit că modelul de abordare ține de fiecare părinte în parte.

Cove, soția lui, Florentina, Mihai și Bogdan
Cove, soția lui, Florentina, Mihai și Bogdan

“E destul de greu să spui nu ca părinte și cred că ține foarte mult de fiecare în parte cum gestionează comunicarea cu cei mici. Până la urmă a spune nu, nu este un capăt de țară. Cel mai important când spui acel nu e ca cel mic să înțeleagă. La fel cum este extrem de important când spui da, copilul tău să înțeleagă de ce spui da.

Nu e indicat să li se spună da celor mici mic ori de câte ori cer ceva. Și e ok ca ei să contribuie mereu cu ceva la acel lucru pe care și-l doresc. Iată de ce atunci când nu contribuie, copilul poate înțelege foarte ușor de ce i se refuză uneori rugămințile.

E foarte important să comunici cu copilul tău ori de câte ori se întâmplă ceva, să nu îi spui doar da sau nu, pentru că el chiar are nevoie de mai multe explicații ca să înțeleagă.

E drept că încerc să spun nu mai rar băieților mei pentru că eu am un program extrem de încărcat. Am doar weekendurile și vacanțele la dispoziție pentru copii și atunci e destul de greu să le spui nu, îmi place să le fiu alături.

De obicei, ei vor să se culce târziu. Eu la fel, mă culc destul de târziu și mi-e greu să îi conving. Dar uneori ei înțeleg că a doua zi avem un program de urmat și că trebuie să se trezească devreme. Uneori e mai greu, dar ca părinte răbdarea e de aur”, a spus Cove, prezentatorul emisiunii „Vorbeşte lumea” de la PRO TV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter