Costi Ioniță, prima reacție după scandalul de la Eurovision: „Poate fi o conspirație. E ciudat!”

De Unica.ro, pe

Scandalul de la Eurovision legat de piesa lui Costi Ioniță a luat sfârșit, iar acum artistul a avut o primă reacție legată de cele petrecute.

Amintim că TVR s-a sesizat cu privire la piesa “România mea”, cântată de Cream, Minodora și Diana Bucșă la selecția națională Eurovision după ce în presa mondenă și pe rețelele de socializare s-a spus că melodia seamănă izbitor cu o compoziție mai veche de-a lui Costi, făcută publică acum 10 ani.

După ce cazul a fost atent analizat, s-a stabilit că piesa nu poate fi considerată plagiat deoarece aparține aceluiași compozitor și a fost lansată acum mai bine de un deceniu într-o orchestrație complet diferită.

Piesa muzicală din anul 2012 are, într-adevăr, elemente comune cu varianta actuală înscrisă în competiția Selecției Naționale Eurovision 2022, respectiv strofa debutează asemănător cu varianta din 2012. Cu toate acestea, refrenul piesei muzicale înscrisă în concursul Selecţiei Naţionale Eurovision 2022 are o linie melodică diferită, în unele părți augmentată, în altele, diminuată sau cu motive total diferite.

Conform legislației în vigoare, adaptarea unei opere muzicale se consideră o nouă operă muzicală, cu o altă linie melodică și cu alt aranjament orchestral, adică o operă muzicală generatoare de noi drepturi patrimoniale de autor – au anuțat reprezentanții Eurovision la momentul respectiv, potrivit a1.ro.

Citeşte şi: Minodora, despre scandalul de la Eurovision: „Se face discriminare. La noi e blamată culoarea pielii!”

Citeşte şi: Ce i-au făcut Războinicii lui Relu Pănescu, după ce l-au trimis pe Insula Exilului

Citeşte şi: Nepoata lui Mihai Trăistariu, dispărută de doi ani

Citeşte şi: Oana Roman, depre comentariile răutăcioase pe care Isabela le face în public: „A vrut să se răzbune pe mine!”

Costi Ioniță a vorbit pentru prima oară despre acest scandal în mediul online și spune că se bucură că problema s-a rezolvat. Cu toate acestea, artistul spune că totul pare să fi fost o “conspirație”.

Mă bucur că problema de la Eurovision a fost rezolvată și aceasta datorită faptului că există un juriu și o comisie de specialitate extraordinară, muzicologi și muzicieni desăvârșiți care au decizionat și, iată, că problema s-a rezolvat. Trebuie să existe o reacție din partea nu știu cui de a denigra acest lucru, de a te duce în derizoriu, de a ne da în cap. Nu știu, poate o fi o conspirație. Nu cred în conspirații, dar iată că se întâmplă. De fiecare dată, de 30 de ani, când un român sau un grup de români patrioți vor să vorbească despre țara lor, se întâmplă astfel de fenomene, e ciudat.

Vreau să mai spun un lucru. Și dacă ajungem la Eurovision, la Torino, și mergem cu un astfel de mesaj și vorbim despre România noastră frumoasă (…) e de ajuns. Putem să fim pe ultimul loc – a explicat Costi într-o postare pe Instagram.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter